Με λευχαιμία διαγνώστηκε η Ασμα Ασαντ, σύζυγος του προέδρου του Συρίας - Είχε περάσει και καρκίνο του μαστού

Η 48χρονη θα υποβληθεί σε θεραπευτική αγωγή που απαιτεί την απομόνωσή και ως εκ τούτου θα απέχει από δημόσιες υποχρεώσεις.
Το ζεύγος Άσαντ
Το ζεύγος Άσαντ
Zhizhao Wu via Getty Images

Η Άσμα αλ-Άσαντ, η σύζυγος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, διαγνώσθηκε με λευχαιμία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την προεδρία, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου είχε ανακοινωθεί πως ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η 48χρονη Άσμα θα υποβληθεί σε πρωτόκολλο ειδικής θεραπευτικής αγωγής που απαιτεί την απομόνωσή της και ότι ως εκ τούτου θα απέχει από δημόσιες υποχρεώσεις.

'Ασμα Ασαντ
'Ασμα Ασαντ
via Associated Press

Τον Αύγουστο του 2019, η Άσμα είχε ανακοινώσει πως ανέρρωσε πλήρως από καρκίνο του μαστού, για τον οποίο είχε πει πως διαγνώσθηκε σε πρώιμο στάδιο.

Αφότου η Συρία βυθίσθηκε στον πόλεμο το 2011, αυτή η γεννημένη στη Βρετανία πρώην επενδυτική τραπεζίτρια ανέλαβε το δημόσιο ρόλο να ηγείται φιλανθρωπικών προσπαθειών και να συναντάται με οικογένειες φονευθέντων στρατιωτών και ως εκ τούτου έχει επίσης γίνει μισητή από την αντιπολίτευση.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας της για καρκίνο του μαστού
Κατά την διάρκεια της θεραπείας της για καρκίνο του μαστού
via Associated Press

Είναι επικεφαλής του Syria Trust for Development (Συριακό Καταπίστευμα για την Ανάπτυξη), μιας μεγάλης μη κυβερνητικής οργάνωσης που λειτουργεί σαν ομπρέλα για πολλές από τις επιχειρήσεις αρωγής και ανάπτυξης στη Συρία.

Πέρυσι είχε συνοδεύσει το σύζυγό της, τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε μια επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πρώτο γνωστό επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό μαζί του μετά το 2011. Συναντήθηκε με την σεΐχα Φάτιμα μπιντ Μουμπάρακ, τη μητέρα του προέδρου των Εμιράτων, στη διάρκεια ενός ταξιδιού που θεωρήθηκε δημόσια ένδειξη του αυξανόμενου ρόλου της στις δημόσιες υποθέσεις.

Αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεραπείας της
Αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεραπείας της
via Associated Press

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή