ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/11/2018 15:52 EET | Updated 08/11/2018 17:01 EET

Με στρατιωτική στολή και την ελληνική σημαία κηδεύτηκε ο Κατσίφας

Η σορός του Κατσίφα παρελήφθη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Μέσα σε κλίμα οδύνης και έντονη την ελληνική παρουσία, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες.

Εκατοντάδες κόσμου πήγαν στις Βουλιαράτες από την Ελλάδα, μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους που υπέστησαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, είχαν μαζί ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Ο νεκρός έφερε στρατιωτικό πηλήκιο με το ελληνικό εθνόσημο και στρατιωτική στολή παραλλαγής, ενώ ήταν σκεπασμένος με την δική του ελληνική σημαία, με την οποία συμμετείχε στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η σορός του Κατσίφα παρελήφθη στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης  από τους συγγενείς του στα Τίρανα και μεταφέρθηκε αρχικά σε νεκρικό θάλαμο στο χωριό Ζερβάτι, κοντά στους Βουλιαράτες, και το μεσημέρι με νεκρική πομπή στο σπίτι του, όπου ανέμενε πλήθος κόσμου.

Μέχρι και κόσμος από την Μύκονο βρέθηκε στις Βουλιαράτες για το τελευταίο αντίο στον νεκρό, ενώ το παρών στην κηδεία έδωσε ο βουλευτής Β′ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης και η Κύπρια ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους.

Στην πλατεία του χωριού εψάλη ο ελληνικός εθνικός ύμνος από τους παρευρισκόμενους.

Η μητέρα του θύματος, φανερά καταβεβλημένη, κάθισε δίπλα από το νεκρό παιδί της μέσα στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και δεχόταν στωικά τα συλλυπητήρια του κόσμου, ενώ νωρίτερα, στη θέα της σορού του γιου της φώναζε «λεβέντη μου, παλικάρι μου».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δρόπολης είχε αποφασίσει ομόφωνα να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας σκοτώθηκε από τις σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας με την οποία είχε εμπλακεί σε ένοπλο επεισόδιο.

Sponsored Box