Με εμφυτεύσιμο απινιδωτή ο Κρίστιαν Έρικσεν μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη

Διαγνώσθηκε με καρδιακή αρρυθμία.
|
Lars Ronbog via Getty Images

Έναν απινιδωτή καρδιο-μετατροπέα (ICD), πρόκειται να εμφυτευθεί στον Κρίστιαν Έρικσεν μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη στον αγώνα με την Φινλανδία για το Euro 2020, το Σάββατο 12 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας.

Ο ίδιος με μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται είπε πως νιώθει καλά και συνεχίζει να κάνει τις εξετάσεις του.

«Αφού ο Κρίστιαν υποβλήθηκε σε διάφορες εξετάσεις για την καρδιακή λειτουργία, αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να εμφυτευθεί βηματοδότης (ICD). Αυτή η συσκευή είναι απαραίτητη μετά από την καρδιακή προσβολή που υπέστη εξαιτίας της αρρυθμίας που εμφάνισε», δήλωσε ο γιατρός της εθνικής ομάδας Μόρτεν Μπέσεν.

«Ο Κρίστιαν έχει αποδεχεθεί τη λύση και το πλάνο έχει εγκριθεί από Δανούς και ξένους ειδικούς, που όλοι πρότειναν την ίδια αντιμετώπιση. Ζητάμε απ′ όλους να σεβαστούν την ηρεμία και την ιδιωτικότητα του Κρίστιαν και της οικογένειάς του».

Ο εμφυτεύσιμος απινιδωτής καρδιο-μετατροπέα (ICD) είναι μια μικρή συσκευή που παρακολουθεί και ρυθμίζει τον ρυθμό της καρδιάς.

Να σημειωθεί ότι στον σημερινό αγώνα του Βελγίου κόντρα στην Δανία, ο συμπαίκτης του στην Ιντερ Μιλάνο και μεγάλο αστέρι της ομάδας, Ρομέλου Λουκάκου, δήλωσε ότι οι συμπαίκτες του θα κλωτσήσουν την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου στο 10ο λεπτό, ως ένδειξη σεβασμού στον Έρικσεν που αγωνίζεται με το νούμερο δέκα στην φανέλα, προκειμένου να υπάρξει το απαραίτητο «standing ovation» προς τιμήν του από το κοινό και τις αποστολές των δύο χωρών.