Μήπως χρειάζεστε αποτοξίνωση από τον... έρωτα;

Ξεκινάμε με προπόνηση, δεν θα πάμε απευθείας στο γήπεδο.
Carol Yepes via Getty Images

Αναρωτιέστε ποια είναι η λύση για να απενεργοποιήσετε τον... μαγνήτη που προσελκύει όλο τους λάθος συντρόφους; Η νο1 bestselling συγγραφέας Τζιλ Δούκα MBA, PCC, έχει την απάντηση: Dating detox!

Μήπως τον τελευταίο καιρό βγαίνετε με ανθρώπους που μοιάζουν (όχι απαραιτήτως εμφανισιακά) με τους πρώην συντρόφους σας; Μήπως είστε σε διαρκή αναζήτηση συντρόφου τα τελευταία χρόνια; Ή μήπως σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο/η πρώην; Μπορεί να μην κάνετε καθόλου dating, αλλά, παρ′ όλα αυτά, να έχετε κουραστεί να «ψάχνετε» τον/την ιδανικό/η σύντροφο. Ή νιώθετε τόση πίεση για να «ζευγαρώσετε», ώστε πιέζετε τον εαυτό σας να γνωρίσει επίδοξους μελλοντικούς συντρόφους ;

Έχω περάσει όλα τα παραπάνω. Μην ανησυχείτε. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Προτείνω να βάλετε μια τελεία. Όχι άνω τελεία, αλλά τελεία. Να βγάλετε εντελώς από το μυαλό σας το dating. Και εξηγώ: Οι αθλητές όταν κάνουν προπόνηση, πρώτα δυναμώνουν το σώμα τους με ειδικές ασκήσεις (όλο το σώμα τους, όχι απλώς κάποιο μέρος) και στη συνέχεια κάνουν επιμέρους ασκήσεις που εξυπηρετούν τη βελτίωση της τεχνικής τους. Ένας παίκτης μπάσκετ δεν μπαίνει κατευθείαν στο γήπεδο για τον αγώνα. Ο αθλητής του στίβου δεν ξεκινά να τρέχει τα 100 μέτρα και ύστερα άλλα 100 μέτρα κ.ο.κ. Όχι. Κάνουν προπόνηση, προετοιμασία πριν από τη σεζόν. Το ίδιο και οι χορευτές (κάνουν καθημερινά μάθημα για να διατηρήσουν την τεχνική τους) και οι καταξιωμένοι ηθοποιοί.

Το ίδιο και εσείς. Ξεκινάμε με προπόνηση, δε θα πάμε απευθείας στο γήπεδο. Με αυτό τον τρόπο, θα ζήσουμε τη χαρά της νίκης: θα βιώσουμε την αληθινή αγάπη.

Τι εννοώ με τον όρο «dating detox»: θα απέχετε από κάθε δραστηριότητα που μπορεί να σας φέρει σε επαφή με νέους/νέες συντρόφους. Αυτό σημαίνει ότι θα σβήσετε τα dating profiles που έχετε στο διαδίκτυο, θα βγάλετε από το facebook status σας το single, θα σταματήσετε να σκανάρετε τους χώρους των εκδηλώσεων για τον μελλοντικό σας σύντροφο. Σβήνετε τα κινητά των fuck buddies. Σβήνετε τα κινητά των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνείτε όταν αισθάνεστε μοναξιά. Εντελώς λαϊκά, κόβετε όλες τις καβάντζες.

Για το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούμε σε εσάς. Θα κάνετε διακοπές από το dating, ώστε να επανακάμψετε στη σκηνή ανανεωμένοι/-ες και γνωρίζοντας ακριβώς τι θέλετε.

Να προλάβω την ερώτηση… Επί πόσο καιρό θα κάνετε dating detox; Ο χρόνος που θα αφιερώσετε στο dating detox εξαρτάται από το παρελθόν σας και από το πώς νιώθετε. Στο τέλος του dating detox θα αισθάνεστε υπέροχα με τον εαυτό σας και θα λάμπετε από τη διάθεσή σας για ζωή.

Αν ήσασταν σε σχέση τα τελευταία χρόνια, καλό είναι να κάνετε dating detox παραπάνω από 10 μήνες. Το μικρότερο χρονικό διάστημα που προτείνω για το dating detox είναι 3 μήνες.

Αν γνωρίσετε κάποιον/-α πολύ αξιόλογο/-η κατά το dating detox και σας ζητήσει να βγείτε, τότε ρίξε το φταίξιμο σε εμάς: «Θέλω πολύ να σε γνωρίσω καλύτερα, φαίνεσαι πολύ αξιόλογος άνθρωπος, αλλά αυτή την εποχή δουλεύω πάνω στην εσωτερική μου ανασυγκρότηση. Με χαρά να μιλήσουμε ξανά σε 6 μήνες». Αν σε περάσει για…. «κούκου», δεν είναι για εσάς. Αν ενδιαφέρεται πραγματικά, θα επικοινωνήσει μαζί σας, να είστε σίγουροι. Κύριοι, μπορείτε να κάνετε το αντίστοιχο αν σας ενδιαφέρει κάποια κυρία και βλέπετε έκδηλη στο πρόσωπό της την απορία «Μα γιατί δεν μου ζητά να βγούμε;» Δώστε την εξήγησή σας. Σε 6 μήνες θα σας θέλει σαν τρελή. Αν έχει βρει κάποιον άλλο, τότε δεν ήταν το ταίρι σας!

Κατά τη διάρκεια του dating detox θα περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας. Θα σας αγαπήσετε και θα σας κάνετε όλα τα χατίρια. Θα σε κανακέψετε και θα δουλέψετε πάνω στις ανάγκες σας και στον εαυτό σας! Μαζί θα αδειάσουμε το ποτήρι από το αρνητικό παρελθόν και θα το γεμίσουμε με πίστη, αγάπη και όραμα για το μέλλον.

Ξέρω πως είναι δύσκολο να είστε σε μια διαδικασία και να την κόβετε για να τη βάλετεστον… πάγο. Αλλά πίστεψέ με, το dating detox είναι ο μόνος τρόπος. Είστε γεμάτοι/-ες συνειδητά και υποσυνείδητα με σκέψεις που δε σας βοηθούν να πετύχετε τον στόχο σας. Αυτά θα τα διώξουμε, μαζί. Κάθε φορά που… κλοτσάει ο εαυτός σας, θυμήσου: πόσο πολύ θέλετε να ζήσετε την αληθινή αγάπη;

Τζιλ Δούκα MBA, PCC, Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα και Ευ Ζην Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης.

Για περισσότερα: www.jillandnikolas.com