Χορηγούμενο από Nescafè®

Μύθοι και αλήθειες για τον λατρεμένο, των Ελλήνων, Nescafè®

Όλα όσα δεν ξέραμε για τον καφέ που συνδέθηκε απόλυτα με την Ελλάδα
Huffpost GR

″Πιάσε ένα Nescafè®!” ”Χτυπάω ένα Nescafè® frappé, κι έρχομαι!” ”Μην ξεχάσεις να πάρεις Nescafè®... τελειώνει!” Φράσεις που όλοι κάποτε έχουμε πει και όλοι κάποτε έχουμε ακούσει. Όλοι γνωρίζουμε τον ήχο από το κουταλάκι στην κούπα, που χτυπάει την αφράτη κρέμα του, τα παγάκια που κουδουνίζουν μέσα στον “frappé” μας, τη μυρωδιά του το πρωί και, φυσικά, τη μεστή γεύση του που μας ξυπνάει.

Ο περίφημος στιγμιαίος καφές κρατούσε για πολλά χρόνια τα σκήπτρα του πιο αγαπημένου καφέ όλης της χώρας, και όχι άδικα, αφού είναι ”ντόπιος”. Γεννήθηκε εδώ, στην Ελλάδα, το 1957. Ως στιγμιαίος καφές, ωστόσο, είναι δημοφιλέστατος σε πάρα πολλές χώρες όπου, πλέον, αγγίζει το 50% της συνολικής κατανάλωσης καφέ. Το μεγάλο του προτέρημα, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πως φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα ενώ είναι πολύ πιο οικονομικός από άλλου τύπου καφέδες.

Ήξερες όμως πως ο Nescafè® είναι, ακόμα, ένα απόλυτα φυσικό προϊόν ενώ δεν έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα καφεΐνης από άλλους καφέδες όπως πχ. τον ελληνικό; Ήρθε η ώρα να μάθουμε μαζί μερικές μεγάλες αλήθειες για τον μεγάλο μας καφέ.

Η διαδικασία παραγωγής του Nescafè® είναι 100% φυσική

Κι όμως! Αντίθετα με ό,τι ίσως σου έλεγε η μαμά σου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σε κρατήσει μακριά του όσο έδινες Πανελλήνιες, σε κανένα στάδιο της παραγωγής του δεν εμπλέκονται χημικά βλαβερά για τον οργανισμό μας.

Όλα ξεκινούν με την καλλιέργεια καφεόδεντρων σε περισσότερες από 50 χώρες της ζώνης του Ισημερινού, με τον κατάλληλο συνδυασμό υψομέτρου, εδάφους και καιρού. Εννιά μήνες μετά, γίνεται η συλλογή των καρπών, οι οποίοι σε αυτή τη φάση μοιάζουν με μικρά κόκκινα κεράσια και στη συνέχεια γίνεται η αποφλοίωση. Ακολουθεί η διαδικασία της διαλογής, όπου γίνεται η ταξινόμηση και ο ποιοτικός έλεγχος των κόκκων έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ανώτερη ποιότητα του τελικού προϊόντος και έπειτα γίνεται το καβούρδισμα, κατά το οποίο οι κόκκοι αποκτούν το χαρακτηριστικό καφέ τους χρώμα και άρωμα. Κατόπιν ακολουθεί η διαδικασία της άλεσης, στην οποία οι καβουρδισμένοι κόκκοι αποκτούν το κατάλληλο μέγεθος ενώ μετά γίνεται 7 φορές φιλτράρισμα με τη χρήση νερού, έτσι ώστε να αφαιρεθεί το κατακάθι και να μείνει η επιθυμητή “καρδιά” του καφέ. Το τελευταίο βήμα της παραγωγής είναι η αφυδάτωση, που ουσιαστικά είναι θέρμανση με ζεστό αέρα έτσι ώστε να προκύψει το τελικό προϊόν, που μπορούμε να απολαύσουμε γρήγορα και εύκολα οπουδήποτε.

Τα υπόλοιπα τα γνωρίζεις ήδη. Αρκεί να έχεις μια κούπα, λίγο νερό κι ένα κουτάλι, ένα shaker ή το, διάσημο στη χώρα μας, χαρακτηριστικό «χτυπητήρι» που χαρίζει στον frappé μας ακόμα πιο βελούδινη υφή. Στη στιγμή ο Nescafè® σου είναι έτοιμος και μπορείς να απολαύσεις την αναζωογονητική μυρωδιά του και την φυσική, μεστή γεύση του.

Huffpost GR

Ο Nescafé έχει πολύ λιγότερη καφεΐνη απ′ ότι πιστεύεις

O Nescafè® περιέχει 65-100mg σε μια χορταστική κούπα 200ml. Ο καφές φίλτρου ή ”γαλλικός” όπως έχει γίνει γνωστός, περιέχει σε 115-175mg καφεΐνης σε μια κούπα 200ml. Αν λοιπόν αγαπάς να απολαμβάνεις τον καφέ σου, προτίμησέ τον.

Ο Nescafé δεν αλλοιώνεται

Αν ο αγαπημένος σου Nescafè® ή Nescafè® frappé δεν περιέχει πρόσθετα όπως ζάχαρη ή γάλα, δεν χαλάει. Όπως έλεγε βέβαια κάποτε η γιαγιά για τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, είναι σημαντικό να καταναλώνεται νωρίς για να καρπωθείς όλα του τα οφέλη.

Και κάπως έτσι ο Nescafè® αποδεικνύει πως αξίζει την πρώτη θέση στην καθημερινότητα κάθε λάτρη του καφέ, από τον σπιτόγατο μέχρι τον πιο πολυάσχολο.

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία γνωρίζεις πολύ καλά το πρώτο ”τελετουργικό” φλυτζάνι καφέ που ξεκινάει την κάθε σου ημέρα ενώ αν είσαι από αυτούς που μονίμως είναι on the go, έχεις σίγουρα εκτιμήσει την ευκολία και την γρηγοράδα που σου γλιτώνει χρόνο, καθώς δε χρειάζεται καν καφετιέρα. Άλλωστε τι πιο φυσικό από το να τιμούμε, κάθε πρωί, έναν καφέ που γεννήθηκε στην Ελλάδα και έγινε superstar παντού στον κόσμο;

#Nescafé #frappé #madebyme #createdbyNescafé #butfirstcoffee

Sponsored by Nescafè®