Μέτσοβο: Φίλοι τραυματίστηκαν από πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά

«Ήταν σαν να πέφτουν βόμβες στο κεφάλι μας».
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
JAIME REINA via Getty Images

Δυσάρεστα εξελίχθηκε η αλλαγή του χρόνου για μια παρέα φίλων από τη Θεσσαλονίκη που ταξίδεψε στο Μέτσοβο για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

Ως είθισται, μόλις αλλάζει ο χρόνος ο ουρανός γεμίζει με πυροτεχνήματα, κάτι που συνέβη και στο Μέτσοβο. Κατά τη διάρκεια της ρίψης των πυροτεχνημάτων, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας από την παρέα της Θεσσαλονίκης τραυματίστηκαν από αυτά που «έσκασαν» στο κεφάλι τους, πρωτού «πάρουν» το απαιτούμενο ύψος.

Την δυσάρεστη εμπειρία εριέγραψε στο ThessToday.gr μια γυναίκα, που μάλιστα δυσαρεστήθηκε από το γεγονός ότι τη στιγμή του περιστατικού δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση από τις δημοτικές αρχές και τον κόσμο που ήταν στο σημείο ενώ τα τραυματισμένα άτομα βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

«Πήγαμε στην κεντρική πλατεία του χωριού για την αλλαγή του χρόνου. Στεκόμασταν ακριβώς μπροστά από τον δήμαρχο του χωριού την στιγμή που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Όταν άλλαξε η χρόνια, ξεκίνησαν να πετούν πυροτεχνήματα και την ώρα που ανταλλάσσαμε ευχές με τους φίλους μου έσκασαν κάποια στο κεφάλι μας. Τρομάξαμε πάρα πολύ. Ήταν σαν να πέφτουν βόμβες στο κεφάλι μας. Ακούγαμε να σκάνε μέσα στα αυτιά μας τα πυροτεχνήματα και προσπαθούσαμε να προφυλαχτούμε σε μια γωνιά. Στο σχετικό βίντεο που τραβήχτηκε εκείνη την ώρα φαίνεται να πετάει κάποιος μέσα στον κόσμο τα πυροτεχνήματα», ανέφερε η γυναίκα.

Από τα πυροτεχνήματα τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ένας άνδρας με δύο εγκαύματα στο πρόσωπο και τρεις γυναίκες. Κάηκαν τα ρούχα και των τριών, άρπαξαν φωτιά τα μαλλιά των δύο ενώ η γυναίκα που μίλησε στο ThessToday.gr τραυματίστηκε στο αυτί.

Όπως η ίδια αναφέρει, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τις δημοτικές αρχές και τους πολίτες που ήταν στο σημείο ενώ προσπάθησαν μόνες τους να περπατήσουν μέχρι το Κέντρο Υγείας του Μετσόβου. «Δεν μας βοήθησε κανείς στην πλατεία του χωριού. Στον δρόμο μας βρήκε ένα περιπολικό και μας βοήθησε να φτάσουμε πιο γρήγορα στο κέντρο Υγείας. Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και σε μένα προσωπικά βρήκαν μια πιθανή μικρή ρωγμή στο τύμπανο. Μέχρι και τώρα ακούω θολά ενώ είχα και ζάλη. Μου χορήγησαν προληπτικά αντιβίωση και μου συνέστησαν περαιτέρω εξέταση από ΩΡΛ».

Οι τρεις γυναίκες που τραυματίστηκαν, έσπευσαν σήμερα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο Αστυνομικό Τμήμα του Μετσόβου το οποίο έχει αναλάβει και την έρευνα, για να καταθέσουν τα όσα έζησαν ενώ ασκήθηκε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη. «Ζητήσαμε και εμείς την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου αλλά και αστική αποκατάσταση για τις υλικές και σωματικές βλάβες που υποστήκαμε. Μέχρι και τώρα δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον από τις δημοτικές αρχές. Είμαστε σε αναμονή για τις εξελίξεις».

Καταλήγοντας επισήμανε ότι τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν όλοι πολύ φιλόξενοι «αλλά δυστυχώς αυτό το γεγονός και ο τρόπος διαχείρισης τους αμαύρωσαν τόσο πολύ τις διακοπές μας και την ψυχολογία μας».

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

Δημοφιλή