Μεξικό: Σοβαρά επεισόδια με νεκρούς σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Mεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στον αγώνα Κερετάρο-Άτλας.
Twitter

Σοκ προκαλούν οι εικόνες, αλλά κυρίως οι πληροφορίες που έρχονται από το Μεξικό και αναφέρουν ότι στα φοβερά επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Κερετάρο-Άτλας, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, υπάρχουν τουλάχιστον 17 νεκροί.

Ο αγώνας αρχικά διεκόπη και στη συνέχεια αναβλήθηκε,. Οι οπαδοί εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να υπάρξουν μάχες σώμα με σώμα. Οι αρχές αρχικά ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν 22 τραυματισμοί, εννέα εκ των οποίων βρίσκονται στο νοσοκομείο και οι δύο είναι σε σοβαρή κατάταση.

Τα ρεπορτάζ και τα δημοσιεύματα που έρχονται από το Μεξικό αναφέρουν ότι τουλάχιστο 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η αστυνομία άργησε να επέμβει, με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος. Μάλιστα κυκλοφορεί και ένα βίντεο όπου ένας αστυνομικός μιλά άνετος στο τηλέφωνό του, την ώρα που από πίσω του οι οπαδοί της Κερετάρο τρέχουν για να επιτεθούν εναντίον των οπαδών της Άτλας.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν στο 63ο λεπτό και οι λιγοστοί άνθρωποι της ασφάλεις του γηπέδουν άφησαν το κοινό να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο πρόεδρος της μεξικανικής Football League, Μίκελ Αριόλα, τόνισε ότι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για την έλειψη μέτρων ασφαλείας στο γήπεδο.