Μεγάλα «κενά» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. στο σενάριο για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της Δώρας Ζέμπερη

Μεγάλα «κενά» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. στο σενάριο για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος της Δώρας Ζέμπερη
tatakis via Getty Images

Σημαντικά... κενά διαπιστώνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής στο υπόμνημα των 40 σελίδων που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη.

Αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση αναφέρουν ότι ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσατζανιάν-Σοροπίδης, ο οποίος δολοφόνησε την 32χρονη εφοριακό, πιθανότατα δεν μπορεί να στηρίξει με αποδείξεις και στοιχεία τον ισχυρισμό του ότι εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του θύματος λαμβάνοντας 30.000 ευρώ ως αμοιβή.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είχε προκύψει ότι η Δώρα Ζέμπερη δεν χειριζόταν κρίσιμες υποθέσεις για λογαριασμό της υπηρεσίας της με τη δουλειά της να έχει περισσότερο διεκπεραιωτικό χαρακτήρα. Οι υποθέσεις της Δώρας είχαν μπει από την αρχή στο μικροσκόπιο, καθώς υπήρχαν ανάλογοι ισχυρισμοί από μέρος του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Είχε αποκλειστεί, ωστόσο, το ενδεχόμενο να σχετίζεται η υπόθεση με το επάγγελμά της.

«Ο ισχυρισμός του δράστη δεν μας φαίνεται αληθοφανής. Γιατί κάποιος που εκτελεί συμβόλαιο θανάτου να δράσει με μαχαίρι. Γιατί να επιλέξουν οι ηθικοί αυτουργοί έναν τοξικομανή για να το εκτελέσει. Γιατί να του δώσουν ένα τόσο μεγάλο ποσό; Γιατί αφού εκτέλεσε συμβόλαιο προσπάθησε να πουλήσει το κινητό για λίγα ευρώ στην Ομόνοια; Γιατί προσπάθησε να αφαιρέσει τα λίγα χρήματα που είχε πάνω της η Δώρα; Τα ερωτήματα είναι πολλά. Και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο όλα τα παραπάνω να τα έστησε ο 58χρονος για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες», σχολιάζει αστυνομική πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Δημοφιλή