Μεγάλη φωτιά στην πόλη της Λιβαδειάς (εικόνες και βίντεο)

Απείλησε το νοσοκομείο της πόλης και σπίτια. Τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 21.15.
Μεγάλη φωτιά στην πόλη της Λιβαδειάς
Μεγάλη φωτιά στην πόλη της Λιβαδειάς
viotiaplus.gr

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής απ΄ όλη τη Στερεά Ελλάδα συγκεντρώνονται στη Λιβαδειά Βοιωτίας για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση πλησίον της οδού Ρούμελης, πολύ κοντά στα σπίτια αλλά και σε δημόσιες εγκαταστάσεις όπως το 2ο Λύκειο και το Νοσοκομείο, ενώ η φωτιά βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από δεξαμενές προπανίου.

Οι συνθήκες είναι αποπνικτικές και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σταματήσουν την επέκταση της.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ και 16 οχήματα. Παράλληλα έχουν αναπτυχθεί χωματουργικά μηχανήματα, αλλά και βυτιοφόρα από το Δήμο Λιβαδειάς και την Περιφέρεια Στερεάς.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεβαδέων σημειώνει πως «παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Βλασίου πίσω από το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς να συντονίζονται με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάσβεσης».

Σύμφωνα με το viotianews.gr, γύρω στις 21.15 η φωτιά τίθεται υπό έλεγχο αφού έκαψε τα δέντρα ανατολικά του 2ου Λυκείου. Ισχυρή παρουσία της Πυροσβεστικής έπαιξε σηματικό ρόλο όμως εκείνο που ήταν τελικά κρίσιμο ήταν οι ήπιοι άνεμοι που έπνεαν από δυτικής διεύθυνση επιτρέποντας την παρέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Δείτε τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Γιώργου Ντασιώτη για το περιστατικό:

Φωτιά στη Λιβαδειά
Φωτιά στη Λιβαδειά
tvstar.gr

Δημοφιλή