Μεγάλο dating app κατηγορείται ότι μοιράζεται με άλλες εταιρείες πληροφορίες για το εάν οι χρήστες του έχουν HIV

Μεγάλο dating app κατηγορείται ότι μοιράζεται με άλλες εταιρείες πληροφορίες για το εάν οι χρήστες του έχουν HIV
Leon Neal via Getty Images

Ένα από τα μεγαλύτερα gay dating app του κόσμου, το Grindr, με πάνω από 3,6 εκατ. χρήστες ανά τον κόσμο, παρέχουν πληροφορίες σε δύο εταιρείες για το εάν οι χρήστες τους έχουν HIV, σύμφωνα με το BuzzFeed News.

Οι δύο εταιρείες -Apptimize και Localytics- λαμβάνουν κάποιες από τις πληροφορίες που οι χρήστες του Grindr επιλέγουν να συμπεριλάβουν στο προφίλ τους, συμπεριλαμβανομένου του εάν έχουν HIV ή όχι, καθώς και πότε εξετάστηκαν τελευταία φορά.

Όπως αναφέρει ο Antoine Pultier, ερευνητής στη νορβηγική ΜΚΟ SINTEF, που ήταν ο πρώτος που εντόπισε το πρόβλημα, αυτό γίνεται γιατί το HIV status των χρηστών στέλνεται μαζί με άλλες γενικές πληροφορίες των χρηστών, όπως το τηλέφωνο, το email κτλ.

«Το HIV status συνδέεται με όλες αυτές τις άλλες πληροφορίες. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα», λέει ο Pultier στο BuzzFeed News. «Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην ανικανότητα κάποιων προγραμματιστών που απλά στέλνουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του HIV status».

To Grindr δημιουργήθηκε το 2009 και προωθείται ως το app που πρέπει να απευθυνθεί κάποιος όταν θέλει να βρει υγιείς συντρόφους. Παρείχε επίσης δωρεάν διαφημίσεις για το τεστ του HIV, ενώ την περασμένη εβδομάδα λάνσαρε μια νέα εφαρμογή του app, που θυμίζει στους χρήστες να κάνουν το τεστ τους για τον HIV κάθε τρεις με έξι μήνες.

Δημοφιλή