ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2018 23:29 EEST

Μια μασέζ κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον 95χρονο δημιουργό του Spider-Man, Stan Lee

Erika Goldring via Getty Images

Μια μασέζ κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον διάσημο συγγραφέα και επίτιμο πρόεδρο της εταιρείας κόμικ Marvel, Stan Lee, τον δημιουργό πολλών υπερηρώων, υποστηρίζοντας ότι της έκανε άσεμνες χειρονομίες πέρσι στο Σικάγο.

Στη μήνυσή της η Maria Carballo κατηγορεί τον 95χρονο δημιουργό του Spider-Man και των Εκδικητών ότι την άγγιξε με τα γεννητικά του όργανα. Το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με τη γυναίκα, έγινε τον Απρίλιο του 2017, στο περιθώριο ενός συνεδρίου κόμικ που οργανώθηκε στο Σικάγο.

Ο δικηγόρος του Stan Lee είπε ότι ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία. «Είναι μια γνωστή προσωπικότητα και νομίζω ότι πρόκειται για εκβιασμό. Είναι 95 ετών, δεν πιστεύω ότι θα έκανε κάτι τέτοιο» σχολίασε μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune.

Η Carballo υποστηρίζει ότι της ζητήθηκε δύο φορές να πάει στη σουίτα του Stan Lee. Στο πρώτο μασάζ που του έκανε, εκείνος άγγιξε τα γεννητικά του όργανα μπροστά της, οπότε εκείνη έφυγε από το δωμάτιο. Ο συγγραφέας φέρεται ότι ζήτησε συγγνώμη, μέσω του εργοδότη της και κατόπιν ζήτησε ξανά να του κάνει μασάζ, κατά τη διάρκεια του οποίου άγγιξε το πόδι της με τα γεννητικά του όργανα.

«Αφού είδα τις άλλες γυναίκες να αγωνίζονται για να τους συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό, το αποφάσισα: θα το κάνω κι εγώ» εξήγησε η μασέζ αναφερόμενη στο κίνημα #MeToo που οργανώθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον παραγωγό του Χόλιγουντ Harvey Weinstein.

Η Καρμπάλο ζητάει ως αποζημίωση το ποσό των 50.000 δολαρίων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)