Μία Παρασκευή τον μήνα, η τσάντα των μαθητών Δημοτικού θα μένει στο σχολείο

Βάσει του νέου προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας
PATRICK HERTZOG via Getty Images

Τη δυνατότητα να αφήνουν την τσάντα στο σχολείο μία Παρασκευή το μήνα, δίνει πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας που θα εφαρμοστεί σε δημοτικά σχολεία της χώρας.

Το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» έχει ήδη εφαρμοσθεί πιλοτικά σε 25 δημόσια δημοτικά σχολεία (Αττική, Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη μεταξύ άλλων) και από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 δημοτικά της χώρας. Η δοκιμαστική αυτή εφαρμογή έδειξε ότι ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν θέλησαν να αφήσουν τη σχολική τσάντα στο σχολείο.

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018. Αρχικά ο σύλλογος διδασκόντων θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα για ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να αυξήσει προαιρετικά και με απόφαση του συλλόγου, σε δύο τον μήνα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στόχος του προγράμματος είναι να έχουν οι μαθητές περισσότερο ελεύθερο χρόνο το Σαββατοκύριακο. Ο διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Πολίτης, διευκρίνισε ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του.