ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/06/2018 13:54 EEST

Μικόσκι: Ο Ζάεφ υπέγραψε συνθηκολόγηση, θα ψηφίσω «κατά» στο δημοψήφισμα

ROBERT ATANASOVSKI via Getty Images

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE της σκοπιανής αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μικόσκι, ματαίωσε προγραμματισμένο ταξίδι και κάλεσε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, να του δώσει το κείμενο της συμφωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Στην αρχή ο Ζάεφ ήταν κατά της αναθεώρησης του Συντάγματος. Μετά αποδέχτηκε γεωγραφικό προσδιορισμό προκειμένου αργότερα να πείσει τους πολίτες της “Μακεδονίας” ότι μια συνταγματική αναθεώρηση και η λύση της “Μακεδονίας του Ίλιντεν” ήταν επιβεβαίωση της ταυτότητας» είπε ο Μικόσκι, σύμφωνα με δημοσίευμα της σκοπιανής «Republika», σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Ο Ζάεφ, είπε, θέλει να περάσει «λαθραία» τη συμφωνία. «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιδεικτική συμπεριφορά, με διακύβευμα τη χώρα. Απαιτούμε από τον Ζάεφ να μας δώσει την αποκαλούμενη συμφωνία που σκοπεύει να υπογράψει. Δεν είναι η σωστή λύση, αλλά μια συνθηκολόγηση» είπε ο Μικόσκι, υποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως το κόμμα του δεν θα αποδεχτεί συνταγματική αναθεώρηση για την αλλαγή του ονόματος. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει δεσμευτικό δημοψήφισμα, όχι συμβουλευτικό, και ότι θα ψηφίσει κατά της αλλαγής.