ΔΙΕΘΝΕΣ
21/02/2018 09:30 EET | Updated 21/02/2018 09:44 EET

Mongee: Αυτή είναι η νέα μπανάνα που τρώγεται με τη φλούδα της

Vesna Jovanovic / EyeEm via Getty Images

Στον κόσμο του φαγητού υπάρχουν κάποιες τροφές που αν και είναι ιδιαίτερα νόστιμες, αποφεύγονται από αρκετούς κυρίως επειδή είναι δύσκολη η προετοιμασία τους. Πάρτε για παράδειγμα το ακτινίδιο με την κάπως ενοχλητική φλούδα του, το αβοκάντο με το μεγάλο κουκούτσι στη μέση, ή το καρπούζι με το τεράστιο μέγεθός του.

Για κάποιους λοιπόν, αν γινόταν μία νέα ανακάλυψη που θα τους βοηθούσε να προετοιμάσουν κάποιο από τα παραπάνω φρούτα με εύκολο τρόπο, θα ήταν ευχής έργον. Η επιστήμη όμως, το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον, έβαλε στο μικροσκόπιο την μπανάνα και ερευνητές στην Ιαπωνία δημιούργησαν ένα νέο είδος με μία πιο μαλακή και εύπεπτη φλούδα. 

Η ανήκει στην «D&T Farm» η οποία εξηγώντας τη διαδικασία παραγωγής του νέου είδους μπανάνας που ονομάζεται «Mongee» (σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει απίστευτες μπανάνες) τόνισε ότι περιλαμβάνει την αργή ψύξη των κυττάρων ανάπτυξης του φρούτου στους -60 βαθμούς Κελσίου και στην συνέχεια την απόψυξή τους.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στον Guardian, το κίνητρο πίσω από την ανάπτυξη του νέου είδους ήταν η επιθυμία να καταναλώσει κανείς μία μπανάνα που είναι εύγευστη και ασφαλής. «Οι άνθρωποι μπορούν να φάνε τη φλούδα επειδή καλλιεργούνται βιολογικά χωρίς χημικά προϊόντα», τόνισε επίσης ο εκπρόσωπος της «D&T Farm».

Οι νέες μπανάνες ξεκίνησαν να πωλούνται πέρυσι σε ένα κατάστημα στην Οκαγιάμα, μία περιοχή μεταξύ Κιότο και Χιροσίμα, για να την καταναλώσουν όμως οι αγοραστές παροτρύνονται να περιμένουν μέχρι να εμφανιστούν στην φλούδα της μικρές καφέ κηλίδες.

Σύμφωνα, με μία ιαπωνική ιστοσελίδα, η φλούδα της νέας μπανάνας είναι σχετικά πιο λεπτή σε σχέση με τις κανονικές γεγονός που κάνει πιο εύκολη την κατανάλωσή της. Όπως σημειώνει ωστόσο, η φλούδα αν και δεν έχει κάποια παράξενη υφή, δεν έχει ιδιαίτερη γεύση. Από την άλλη πάντως, άτομα που δοκίμασαν τη νέα μπανάνα δήλωσαν ότι η σάρκα της θύμιζε έντονα ανανά.

Μέχρι στιγμής η παραγωγή της μπανάνας «Mongee» γίνεται σε μικρές παρτίδες, και για την ιστορία το κόστος της  αγγίζει τα 648 Yen, δηλαδή τα 4,75 ευρώ.

(Με πληροφορίες από Guardian)