Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή της Γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ

Τέλος οι καθυστερήσεις. Στα σκαριά η κατασκευή της Γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ
Alkis Konstantinidis / Reuters

Οι πρώτες μεγάλης κλίμακας εργασίες που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την κατασκευή της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ αναμένεται να ξεκινήσουν το Πάσχα του 2018 σε όλο το μήκος της νέας γραμμής Αλσος Βεΐκου - Γουδή. Όπως αναφέρει το «Βήμα» ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες, ύψους 39 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται να προκηρυχθεί άμεσα από την Αττικό Μετρό, ακόμα και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ττο έργο περιλαμβάνει τις αρχαιολογικές ανασκαφές και τις μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας και φιλοδοξία της εταιρείας είναι να έχει εξασφαλίσει ανάδοχο περί το Πάσχα του 2018 ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες έχουν διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μπαίνει ένα τέλος στις μακράς διάρκειας καθυστερήσει αφού το έργο απεμπλέκεται από αιτίες καθυστέρησης που σε άλλα έργα υπήρξαν καθοριστικές για την πορεία τους αφού απεμπλέκεται η κατασκευή από τα αρχαιολογικά και τις μετακινήσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας.
Στην πορεία του βασικού έργου για την κατασκευή της πρώτης φάσης της γραμμής 4, συνολικής αξίας 1,45 δισ. ευρώ, στόχος της Αττικό Μετρό είναι σε δύο εβδομάδες να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της προεπιλογής.

Πηγή: Το Βήμα

Δημοφιλή