Μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι κατεδαφίσεις κτιρίων για την πρώτη φάση της επένδυσης.
Eurokinissi

Μετά την υπογραφή των «διαπιστωτικών πράξεων» από τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, μπαίνουν αυτή τη βδομάδα οι περίφημες μπουλντόζες στο Ελληνικό, προκειμένου να ξεκινήσουν τον καθαρισμό και τις κατεδαφίσεις των κτιρίων, πλην εκείνων που έχουν κριθεί διατηρητέα.

Σήμερα ο υπουργός, επισήμανε, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ότι αρχές Ιουλίου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια για την έναρξη των εργασιών και το μόνο που απομένει είναι να εκδοθεί η οριστική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, περί της ένστασης της Hard Rock International, περί αναίρεσης της απόφασης της Αρχής Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) που απέρριψε την προηγούμενη ένσταση που είχε υποβάλλει η πολυεθνική εταιρεία κατά της απόφασης της Επιτροπής Εποπτείας και Eλέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, η ενέργεια, του να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, καθυστέρησε 5 μήνες, λόγω των ενστάσεων της Hard Rock International και βέβαια της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πρώτη φάση του έργου, που θα διαρκέσει 3,5 χρόνια, με χιλιάδες θέσεις εργασίας, προβλέπει την κατασκευή του casinoresort, των δύο ουρανοξυστών και ορισμένω ακόμη κτιρίων.

Δημοφιλή