ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2018 12:18 EEST

Μπακογιάννης σε Σπίρτζη: Έχουμε τα χρήματα αλλά τα έργα δεν προχωρούν

SOOC/FILE

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, απέστειλε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σχετικά με τρία έργα της περιφέρειας τα οποία όπως επισημαίνει δεν προχωράει η υλοποίησή τους παρότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους, είτε έχει αναλάβει η Περιφέρεια να τα χρηματοδοτήσει.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ζητά την παρέμβαση του υπουργού για:

1. Την βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Η μελέτη είναι ώριμη. Η Περιφέρεια πρότεινε να χρηματοδοτήσει το έργο με 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά μετά από 14 μήνες δεν έχει υποβληθεί η πρόταση από το υπουργείο.

2. Μελέτη οδικού άξονα Δυτικής Φθιώτιδας (Τμήμα Σταυρός - Καστρί). Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με 2,6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας. Μετά από 18 μήνες δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη ο διαγωνισμός.

3. Μελέτη οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι (Τμήμα Νεοχωράκι - Ανατολικό στόμιο σήραγγας Τυμφρηστού). Η πίστωση έχει εγκριθεί με 6 εκατ. ευρώ. Μετά από 30 μήνες δεν έχουν υπογραφεί ούτε καν οι τρεις συμβάσεις για την υποβολή προκαταρκτικών μελετών.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης επαναφέρει το θέμα της επαναδημοπράτησης του έργου της Παράκαμψης Βασιλικού στην Εύβοια. Και σε αυτή την περίπτωση η μελέτη είναι ώριμη.

Συνημμένη ολόκληρη η επιστολή του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα Κώστα Μπακογιάννη προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη

Sponsored Post