Μπαγκλαντές: Καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα αφού φέρεται να πυροβόλησε φοιτητή στις εξετάσεις

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο καθηγητής Ιατρικής και ο φοιτητής είχαν μια λογομαχία στην τάξη πριν ο πρώτος τραβήξει πιστόλι.
Ο Δρ. Raihan Sharif, ήταν γνωστό ότι έφερνε πυροβόλα όπλα στα μαθήματά του, σύμφωνα με την αστυνομία
Ο Δρ. Raihan Sharif, ήταν γνωστό ότι έφερνε πυροβόλα όπλα στα μαθήματά του, σύμφωνα με την αστυνομία
Αστυνομία Μπαγκλαντές

Ένας καθηγητής σε ιατρική σχολή στο Μπαγκλαντές τέθηκε σε διαθεσιμότητα, δύο ημέρες αφότου φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε έναν φοιτητή σε αίθουσα διδασκαλίας.

Ο Δρ. Raihan Sharif συνελήφθη λίγο αργότερα, αλλά τέθηκε σε διαθεσιμότητα μόλις την Τετάρτη μετά από έντονη διαμαρτυρία των φοιτητών της ιατρικής σχολής όπου έλαβε χώρα το περιστατικό.

Ο τραυματισμένος φοιτητής έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει στο νοσοκομείο. Ο Δρ Σαρίφ τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Αραφάτ Αμίν Τομάλ, ένας 23χρονος φοιτητής σε ιατρικό κολέγιο στο Σιρατζγκάντζ, στο βορειοδυτικό Μπαγκλαντές, διαπληκτίστηκε με τον Δρ Σαρίφ ενώ έδινε προφορικές εξετάσεις τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο Δρ Σαρίφ φέρεται να έβγαλε ένα όπλο και να το έστρεψε εναντίον του φοιτητή, πυροβολώντας τον στο δεξί γόνατο, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.

Η σφαίρα φέρεται να χτύπησε το κινητό τηλέφωνο του Αμίν, στην τσέπη του παντελονιού του, γεγονός που τον γλίτωσε από τραυματισμούς απειλητικούς για τη ζωή του, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star του Μπαγκλαντές, που επικαλείται την αστυνομία.

Σύμφωνα με την Dhaka Tribune, στην τάξη βρίσκονταν 45 μαθητές όταν συνέβη το φερόμενο περιστατικό. Έτρεξαν να βοηθήσουν, κλείδωσαν τον δάσκαλο σε ένα δωμάτιο και κάλεσαν την αστυνομία.

Στη συνέχεια ο Δρ Σαρίφ συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι ο Δρ Σαρίφ ”πυροβόλησε τον μαθητή με παράνομο πιστόλι”.

Η αστυνομία δήλωσε ότι κατέσχεσε το όπλο του καθώς και ένα δεύτερο πιστόλι, 81 σφαίρες, τέσσερις γεμιστήρες, δύο μαχαίρια και 10 στιλέτα που φέρεται να βρήκε στην τσάντα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Δρ Σαρίφ φέρεται να ήταν γνωστός για τη μεταφορά όπλων στην ιατρική σχολή, τα οποία επιδείκνυε κατά τη διάρκεια των διαλέξεων.

Οι αναφορές έχουν σοκάρει το Μπαγκλαντές και έχουν προκαλέσει ευρεία καταδίκη για το γεγονός ότι ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη θέση του μόλις δύο ημέρες μετά το φερόμενο περιστατικό, παρά τη σύλληψή του από την αστυνομία.

Αφορμή για τη διαθεσιμότητά του στάθηκε η διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι φοιτητές της ιατρικής σχολής, οι οποίοι απαίτησαν την άμεση απόλυσή του και την αυστηρή τιμωρία του. Η αστυνομία δήλωσε ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για να διερευνήσει τις συνθήκες γύρω από το περιστατικό.

Τέτοια περιστατικά είναι σπάνια στο Μπαγκλαντές, όπου η κατοχή και η χρήση όπλων ρυθμίζονται αυστηρά από την κυβέρνηση.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή