Μπεν Άφλεκ, Ματ Ντέιμον: Το συμβόλαιο που άλλαξε το μάρκετινγκ στον αθλητισμό γίνεται ταινία

Η προσπάθεια της Nike να κλείσει συμφωνία στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με έναν ανερχόμενο σταρ του μπάσκετ, τον Μάικλ Τζόρνταν.
Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον στην πρεμιέρα της ταινίας «The Last Duel, 78ο Φεστιβάλ Βενετίας, 10 Σεπτεμβρίου 2021. Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον στην πρεμιέρα της ταινίας «The Last Duel, 78ο Φεστιβάλ Βενετίας, 10 Σεπτεμβρίου 2021. Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
via Associated Press

Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον ενώνουν ξανά δυνάμεις, αυτή τη φορά για να αφηγηθούν την ιστορία του πρώην στελέχους της Nike, Σόνι Βακάρο.

Οι δύο σταρ θα πρωταγωνιστήσουν, θα συνυπογράψουν το σενάριο και θα είναι παραγωγοί της ταινίας που έχει στο επίκεντρο της τη μεγάλη προσπάθεια της Nike να κλείσει συμφωνία στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με έναν ανερχόμενο σταρ του μπάσκετ, τον Μάικλ Τζόρνταν και το συμβόλαιο που άλλαξε την πορεία του μάρκετινγκ στον αθλητισμό. Πρόκειται για τη συμφωνία μεταξύ ενός αθλητή και ενός αθλητικού brand που έθεσε τα θεμέλια της παγκόσμιας βιομηχανίας sneaker -μίας βιομηχανίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ντέιμον θα υποδυθεί τον Βακάρο, ενώ ο Άφλεκ θα σκηνοθετήσει την ταινία και θα υποδυθεί τον συνιδρυτή της Nike, Φιλ Νάιτ.

Η ταινία ακολουθεί την πραγματική ιστορία του Βακάρο μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας με τον Μάικλ Τζόρνταν «που τον οδήγησε στους γονείς του Αμερικανού πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και συγκεκριμένα στην ισχυρή, δυναμική μητέρα του, καθώς και σε πρώην προπονητές, συμβούλους και φίλους του».

Ο Τζόρνταν θα είναι μια μυθική φιγούρα που θα αιωρείται στην ταινία και δεν εμφανίζεται ποτέ, ακόμα κι όταν ο Βακάρο προσπαθεί να τον προσεγγίσει αποκτώντας πρόσβαση στο περιβάλλον του» αναφέρεται στη σύνοψη της ταινίας.

Πίσω από την ταινία, που ακόμη δεν έχει τίτλο, είναι τα Amazon Studios και η Skydance Sports, ενώ την παραγωγή θα αναλάβει η Mandalay Pictures.

Είναι η πρώτη φορά που ο Άφλεκ σκηνοθετεί ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο κολλητός του φίλος Ματ Ντέιμον. Οι δύο τους κέρδισαν Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» σε σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ και το 2021 έπαιξαν στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Η τελευταία μονομαχία», που σηματοδότησε την επανένωση τους στην οθόνη μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter

Δημοφιλή