Μπορεί ένα app να εμποδίσει την εγκυμοσύνη;

Μπορεί ένα app να εμποδίσει την εγκυμοσύνη;
Natural Cycles

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη διαφήμιση για μια εφαρμογή smartphone που υποστηρίζει ότι συμβάλλει στην πρόληψη της εγκυμοσύνης.

Το Natural Cycles είναι μια εφαρμογή αντισύλληψης, η οποία στηρίζεται στην πρόβλεψη των γόνιμων ημερών. Με άλλα λόγια, μια γυναίκα ακολουθεί τις μέρες που είναι γόνιμη, με βάση τις μετρήσεις της θερμοκρασίας του σώματος και τον συγχρονισμό του εμμηνορροϊκού της κύκλου

Η εφαρμογή ομαδοποιεί τις ημέρες ως πράσινες ή κόκκινες. Κατά τη διάρκεια των κόκκινων ημερών, οι χρήστες συμβουλεύονται να αποφεύγουν το σεξ ή να χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Natural Cycles, η εφαρμογή έχει αποδειχθεί ότι είναι 93% αποτελεσματική στην αποφυγή ανεπιθύμητων κυήσεων.

Ωστόσο, έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με το εάν αυτή η εφαρμογή είναι εξίσου αποτελεσματική στην πρόληψη της εγκυμοσύνης όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές της.

Η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων(Advertising Standards Authority) που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι ξεκίνησε έρευνα για την εφαρμογή Natural Cucles μετά από αναφορές ότι γυναίκες έμειναν έγκυες κατά τη χρήση τους, αναφέρει η Guardian.

Τον Ιανουάριο, η εφαρμογή αντιμετώπισε έρευνα από τις σουηδικές ιατρικές αρχές, καθώς 37 γυναίκες που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή έμειναν έγκυες, αναφέρει το The Verge.

Πηγή: ΤΙΜΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα