ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/09/2018 10:37 EEST

Μπορεί να αποτραπεί η πτώση των κρυπτονομισμάτων;

Tyrone Siu / Reuters

Τ​​α κρυπτονομίσματα είναι μια ιδέα που κυριεύει τη φαντασία. Το πρόβλημα είναι ότι εξαντλείται σε αυτό. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα στο υποθετικό μέλλον παρά στο πεζό παρόν.

Βουτιά σε χαμηλό εννεαμήνου πραγματοποίησε η αγορά κρυπτονομισμάτων, με το ether το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin, να σημειώνει πτώση κατά 8.9% την Παρασκευή.  Η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει πτώση κατά 640 δισ.

Όσον αφορά τον «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων, το bitcoin, η αξία του μειώθηκε κατά 2,1%. Η κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων που παρακολουθείται από την πλατφόρμα CoinMarketCapp.com, συρρικνώθηκε στα 197 δισ. Δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα υποχωρούν τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η ευρύτερη υιοθέτησή τους θα πάρει περισσότερο χρόνο από αυτόν που αρχικά αναμενόταν. 

Αιτία της καθόδου και το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανέστειλαν τη διαπραγμάτευση δύο τίτλων που συνδέονται με ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού.

Στους αρνητικούς παράγοντες και οι δηλώσεις του συνιδρυτή του ethereum. Ο Vitalik Buterin είπε στο Bloomberg ότι οι μέρες εκρηκτικής ανάπτυξης στη βιομηχανία της τεχνολογίας blockchain μάλλον πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Επισημαίνεται ότι σήμερα το Bitcoin βρίσκεται σε τροχιά πτώσης, σημειώνοντας υποχώρηση κατά 1,4%, το ether πτώση 3,1%, το litecoin πτώση 3,1%, ενώ τo ripple σημειώνει επίσης αρνητική κίνηση κατά 3,7%.

 Πηγή: Bloomberg 

 

Sponsored Post