Μπορεί ο σκύλος σου να μείνει νηστικός από...έρωτα;

Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

H άνοιξη μπήκε δυναμικά! Η φύση ανθίζει, ο καιρός γίνεται πιο ήπιος και γλυκός , οι μελισσούλες ζευγαρώνουν...!

Χμ...για σταθείτε όμως μια στιγμή. Όλη η φύση βρίσκεται σε μία γενικότερη ερωτική διάθεση! Σχεδόν όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου -συμπεριλαμβανομένων των κατοικιδίων μας- βρίσκονται σε μία ανησυχία: την ανησυχία της ανεύρεσης ενός συντρόφου με τον/την οποία θα μπορέσουν να συνευρεθούν ώστε να διαιωνίσουν το είδος τους.

Δέχομαι πολλά e-mail στα οποία μου παραπονιέστε ότι κυρίως τα αρσενικά σας σκυλάκια δεν έχουν τόση όρεξη για τις καθημερινές τους συνήθειες, πόσω μάλλον εάν στη γειτονιά σας υπάρχει κάποιο θηλυκό σκυλάκι σε οίστρο.

Αρχικά να διευκρινίσουμε κάτι. Τα αρσενικά μας σκυλάκια μπορούν να μυρίσουν κάποιο θηλυκό σε οίστρο ακόμα και στα 5km!

Αντίθετα τα θηλυκά βρίσκονται σε οίστρο και έχουν έντονη την επιθυμία για ζευγάρωμα κατά τη διάρκεια της περιόδου τους -η οποία πραγματοποιείται κάθε 6 μήνες- και για 2 εως 4 εβδομάδες μετά.

Φανταστείτε λοιπόν την...”ταλαιπωρία” τόσο των μεν όσο και των δε.

Τα μεν θηλυκά θα αναζητήσουν το ταίρι τους ,το παραπάνω διάστημα που σας ανέφερα -οπότε και θέλει εξαιρετική προσοχή σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Τα δε αρσενικά καθοδηγούμενα από την έντονη επιθυμία τους να ζευγαρώσουν & μυρίζοντας τα θηλυκά στην ατμόσφαιρα αλλάζουν, πολλές φορές, τη συμπεριφορά τους και γι’αυτό βλπετε αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες όπως:

· να αρνείται το φαγητό του

· να είναι ανήσυχος και κάπως νευρικός κάνοντας και κατά καιρούς έναν ήχο κλάματος-παραπόνου

· να επιθυμεί πολύ συχνότερα να βγει στο μπαλκόνι και στην αυλή

· να μυρίζει έντονα τον αέρα

· να μην ξετρελαίνεται για το παιχνίδι

Εάν εντοπίσετε δύο ή περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια τότε ένα είναι σίγουρο: Ο μικρός σας έχει διαγνωστεί με...έρωτα πρώτου βαθμού!

Τί μπορείτε να κάνετε γι’αυτό ώστε να μην επηρεάσει όμως την καθημερινότητά του;

· Δοκιμάστε ένα πολυβιταμινούχο σιρόπι, ώστε να του ανοίξει η όρεξη και να τρώει και πάλι κανονικά.

· Διορθώστε άμεσα μη αποδεκτές συμπεριφορές όπως είναι το συνεχές γάβγισμα ή κλάμα.

· Επιλέξτε παιχνίδια μακράς απασχόλησης που θα του κρατήσουν το ενδιαφέρον και θα απασχολήσουν το μυαλό του.

· Σκεφτείτε σοβαρά τη στείρωση προκειμένου να αποφύγετε την ταλαιπωρία του μικρού σας φίλου ,κάθε τόσο ,λόγω ορμονοπαραγωγής.

Γαρυφάλου Αντωνία

Pet Care & Nutrition Consultant