Μπορντώ: Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας

Οι γονείς και ο σύντροφος της νεκρής γυναίκας κατέθεσαν μήνυση κατά του εστιάτορα για "ανθρωποκτονία εξ αμελείας".
via Associated Press

Συνεχίζεται η έρευνα για τα κρούσματα μόλυνσης από αλλαντίαση σε εστιατόριο του Μπορντώ μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, RTL και M6 , κατατέθηκαν δύο μηνύσεις για ”ανθρωποκτονία εξ αμελείας” κατά του εστιάτορα, από τους γονείς και από τον σύντροφο της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου και η οποία είχε δειπνήσει την προηγούμενη Παρασκευή, στο Tchin Tchin Wine Bar .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες ενδείξεις από τη νεκροψία που διενεργήθηκε την Παρασκευή δείχνουν θάνατο από ασφυξία. Αυτά τα πρώτα στοιχεία είναι συμβατά με δηλητηρίαση από βοτουλινικό οξύ. Οι τοξικολογικές αναλύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Μόνο αυτές θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν οριστικά ότι η τοξίνη ευθύνεται για το θάνατο της νεαρής γυναίκας.

Η υγεία ορισμένων ασθενών βελτιώνεται

Ο αριθμός των θυμάτων που συνδέονται με αυτό το κρούσμα δηλητηρίασης θα ανέρχεται σε 15 άτομα, το μεγαλύτερο κρούσμα αλλαντίασης των τελευταίων ετών. Πάντως το κύμα αλλαντίασης που πλήττει το Μπορντό εδώ και μια εβδομάδα φαίνεται να έχει φτάσει στο τέλος του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι έρευνες των αρχών έχουν πλέον καταστήσει δυνατή την ανεύρεση όλων των πελατών που δηλητηριάστηκαν. Χάρη στις καταθέσεις του εστιατορίου ειδικότερα, δύο επιπλέον Άγγλοι μπόρεσαν να εντοπιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά έτυχε να είναι ασυμπτωματικοί.

Η εισαγγελία του Μπορντώ ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα την Παρασκευή για ”σωματικές βλάβες και ανθρωποκτονία” και ”διάθεση επιβλαβών τροφίμων στην αγορά και πώληση χαλασμένων ή τοξικών τροφίμων”. Πολλαπλές αναλύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί πώς ακριβώς μολύνθηκαν αυτοί οι άνθρωποι που είχαν όλοι καταναλώσει ένα πιάτο βασισμένο σε ”σπιτικές” κονσέρβες σαρδέλας.

Πηγή: Sud Ouest