Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγάζετε τα παπούτσια σας στο αεροπλάνο

Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να βγάζετε τα παπούτσια σας στο αεροπλάνο
Ghislain & Marie David de Lossy via Getty Images

Αν ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο και ιδιαίτερα όταν η πτήση είναι πολύωρη, ίσως έχετε τη συνήθεια να βγάζετε τα παπούτσια σας ή να έχετε παρατηρήσει τους συνεπιβάτες σας να κάνουν αυτή την κίνηση, τη στιγμή που έχουν καθίσει στη θέση τους.

Μια πρώην αεροσυνοδός λέει ότι αυτό είναι επικίνδυνο. Γιατί όμως;

«Εκτός από την δυσάρεστη οσμή μέσα στην καμπίνα, το να φοράτε παπούτσια είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης στην πτήση, παρόλο που αυτό δεν περιλαμβάνεται στις πληροφορίες ασφάλειας», εξηγεί η αεροσυνοδός.

«Κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, τα συντρίμμια και άλλα σπασμένα κομμάτια του αεροσκάφους, μπορεί να εμποδίσουν το δρόμο προς την έξοδο κινδύνου και συνεπώς την έξοδο από το αεροπλάνο. Αν τα πόδια σας δεν είναι καλυμμένα σωστά, θα δυσκολευτείτε να σωθείτε. Φανταστείτε να καταστρέψετε τα γυμνά σας πόδια καθώς προχωράτε τον διάδρομο του αεροπλάνου και να έχουν πάνω σπασμένα γυαλιά, σπίθες φλόγας και μεταλλικά θραύσματα και τον πόνο που θα νιώσετε».

Κάποια δευτερόλεπτα παραπάνω καθυστέρησης, στα οποία μπορεί να φοράτε τα παπούτσια σας, μπορεί να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, κυρίως σε ένα κλειστό περιβάλλον.

«Οπότε, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε αεροπλάνο, παρακαλώ να φοράτε τα παπούτσια σας κατά τη διάρκεια της απογείωσης, ακόμα και αν αισθάνεστε άβολα»

Πηγή: Mental Floss