Ναι, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει χιούμορ: 9 απρόσμενα αστείες ατάκες της

Ναι, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει χιούμορ: 9 απρόσμενα αστείες ατάκες της
Chris Jackson via Getty Images

Ας είμαστε ειλικρινείς. Στο μυαλό των περισσότερων, η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ είναι μια «ατσάλινη» γυναίκα, με αυστηρή συνέπεια στο βασιλικό πρωτόκολλο και ο απόλυτος «δερβέναγας» του Παλατιού.

Κι όμως, ακόμη και η Μεγαλειότητά της επιδίδεται σε αστεία, μερικά από τα οποία έχουν «κρατηθεί στα πρακτικά» (για να μιλήσουμε στη γλώσσα της) και έχουν εκπλήξει τους Βρετανούς για το απρόσμενο χιούμορ της βασίλισσας.

Το popsugar.com μάς θυμίζει μερικές τέτοιες εκλάμψεις της Ελισάβετ και οφείλουμε να παραδεχτούμε πως όντως, πρόκειται για αγγλοσαξωνικό μεν, χιούμορ δε.

1. Το 2005 η Ελισάβετ συνάντησε τον Eric Clapton σε μια εκδήλωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και τον ρώτησε: «Παίζετε για χρόνια κιθάρα;». Να μην γνώριζε ποιος είναι κάπως το αποκλείουμε, οπότε μάλλον θέλησε με αυτό τον τρόπο να σπάσει τον πάγο.

2. Αφού άκουσε τους Everly Brothers στο κομμάτι «Cathys’s Clown» τη δεκαετία του ’60, σχολίασε: «Ακούγονται σαν δύο γάτες που παλεύουν».

3. Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα μιλούσε στον άντρα της ξαδέρφης της Denys, έναν συγγραφέα ιστοριών θρίλερ και τον ρώτησε σε τι φάση βρισκόταν με το τελευταίο του βιβλίο, με τον συγγραφέα να απαντά ότι χρειάζεται απεγνωσμένα έναν τίτλο. Εκείνη τη στιγμή, η βασίλισσα μπήκε στην αίθουσα, απαντώντας πολύ αυθόρμητα: «Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα λόγο για να σου δώσω κάποιον».

4. Κάποτε ρωτήθηκε γιατί φοράει έντονα χρώματα στις επίσημες εμφανίσεις της. «Αν φορούσα μπεζ, κανείς δε θα ήξερε ποια είμαι», απάντησε.

5. Όταν άνοιξε την έκθεση του Βρετανού καλλιτέχνη Lucian Freud, με αντικείμενο το γυμνό, είπε στο βοηθό της ότι πρόσεξε πολύ ώστε να μη φωτογραφηθεί ανάμεσα σε μηρούς και οπίσθια.

6. Στη διάρκεια μιας incognito βόλτας της στη Σκωτία, ένας κάτοικος της περιοχής της είπε ότι μοιάζει με τη βασίλισσα. «Πόσο κολακευτικό», απάντησε εκείνη.

7. Όταν, το 1986, βρισκόταν στη Νέα Ζηλανδία για επίσημη επίσκεψη, διαδηλωτές είχαν πετάξει αυγά στην πομπή που τη μετέφερε. Η αντίδρασή της; «Κι εγώ η ίδια προτιμώ αυγά από τη Νέα Ζηλανδία για το πρωινό μου».

8. Σε επίσκεψη στους καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, ρωτήθηκε όπως είναι φυσικό πώς της φάνηκαν. Εκείνη απάντησε: «Μοιάζουν πολύ υγροί».

9. Όποτε της λένε να αυξήσει τους σωματοφύλακες που θα προηγούνται της ίδιας, εκείνη σημειώνει γλαφυρά: «Πρέπει να με βλέπουν για να πιστεύουν στην ύπαρξή μου».