«Ναι» στο συλλαλητήριο, «όχι» στον σκοπιανό αλυτρωτισμό!

dk_photos via Getty Images

Στις φωτογραφίες που επισυνάπτω φαίνεται χάρτης των Σκοπίων του 1992, όπου τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» ορίζουν τα όρια του κράτους τους μέχρι τη Λάρισα και την Καβάλα, συμπεριλαμβανομένης της Χαλκιδικής και βεβαίως της Θεσσαλονίκης.

Φαίνεται επίσης χαρτονόμισμα Σκοπιανής τράπεζας που απεικονίζει ως μνημείο τους τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: τα Σκόπια είναι ένα αδύναμο κράτος με πολλά εσωτερικά θέματα και απομονωμένο από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. Μετά από 25 και πλέον έτη, τα Σκόπια είναι αυτά που έχουν διακαή πόθο για την επίλυση της μεταξύ μας διαφοράς όσον αφορά την χρήση της λέξης «Μακεδονία». Η Ελλάς δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε καν με τις εκεί επενδύσεις, όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές της ΠΓΔΜ και λειτουργούν κανονικά.

Το Σκοπιανό θέμα έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες επίκαιρο γιατί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πιέζουν να επιλυθεί προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικούς τους στρατηγικούς στόχους, αναφορικά με κινδύνους που διαβλέπουν στην περιοχή από τη Ρωσία και την Τουρκία. Πιέζουν γιατί έχουν απέναντί τους την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία έχει αποδείξει ότι προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία ψηφίζει με συνοπτικές διαδικασίες ό,τι της ζητηθεί κόντρα στην αριστερή της ρητορική και σε αυτά που ευαγγελίζεται και, κυρίως, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι αφού διαχρονικά οι μπαχαλάκηδες ανήκουν στην αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ και εξακολουθούν να τρώνε σανό.

Με βάση τα παραπάνω, το συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2018 έχει δύο σκοπούς: ο πρώτος είναι ότι θέλει να δείξει με τον πιο δυναμικό τρόπο ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ την παραχάραξη της ιστορίας τους, τη χρήση των συμβόλων τους και τον αλυτρωτισμό των γειτόνων που διεκδικούν ελληνικά εδάφη. Ο δεύτερος είναι ένα σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση: μην διανοηθείτε, εις το όνομα της εμμονής σας με την καρέκλα της εξουσίας, να υπογράψετε το οτιδήποτε που θα είναι σε αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα, όπως αυτό θα εκφραστεί με βροντή αύριο Κυριακή από τον μέσο οικογενειάρχη αστό που έχετε εξευτελίσει τα τελευταία 3 χρόνια που κυβερνάτε!

Φωνή λαού, οργή Θεού!