ΔΙΕΘΝΕΣ
17/12/2020 12:43 EET

Το ΝΑΤΟ έγινε και μελισσοκόμος και χαρίζει μέλι για τις Γιορτές

Τα Νατοϊκά μελίσσια δεν τα πήγαν άσχημα την πρώτη χρονιά της δουλειάς τους.

NATO
.

 Από τον περασμένο Απρίλιο, το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες φιλοξενεί τρία μελίσσια με 90.000 μέλισσες, οι οποίες ολοκλήρωσαν την πρώτη παραγωγή τους εγκαίρως και πρόλαβαν τις Γιορτές.

Οι πρεσβευτές όλων των χωρών-μελών της Συμμαχίας παρέλαβαν στις 16 Δεκεμβρίου, από τα χέρια του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, Μίρτσα Τζοάνα, ένα βαζάκι με το Μέλι του ΝΑΤΟ. Ηταν ένα δωράκι για την τελευταία συνάντηση του Συμβουλίου πριν το τέλος της χρονιάς.

 

 

Τα Νατοϊκά μελίσσια δεν τα πήγαν άσχημα την πρώτη χρονιά της δουλειάς τους. Η συνολική παραγωγή τους έφτασε τα 25 κιλά μέλι κι όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, εκτός από τους πρέσβεις, βαζάκια με μέλι θα πάρουν και οι υπάλληλοι του αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

 

NATO
.

 

Οι περιοχές γύρω από τα τρία Νατοϊκά μελίσσια έχουν προσαρμοστεί αναλόγως, με ειδικά φυτά και λουλούδια που αγαπούν οι μέλισσες.

″Το κάθε μελίσσι καλύπτει ακτίνα πέντε χιλιομέτρων και οι μέλισσες συμβάλλουν στην υποστήριξη της βιοποικιλότητας των κοινοτήτων που περιβάλλουν το αρχηγείο του ΝΑΤΟ” τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση της Συμμαχίας.