Νέα φωτιά στα Βίλια – Εντολή εκκένωσης

Ενώ η προηγούμενη, που είχε ξεσπάσει την περασμένη Δευτέρα παρέμενε οριοθετημένη μεν, ενεργή δε.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Anadolu Agency via Getty Images

Νέα πυρκαγιά, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στα Βίλια Αττικής, ενώ η προηγούμενη, που είχε ξεσπάσει την περασμένη Δευτέρα παρέμενε οριοθετημένη μεν, ενεργή δε

Ζημιές σε ορισμένα σπίτια έχουν προκληθεί από την πυρκαγιά στον οικισμό του Προφήτη Ηλία,

Η νέα πυρκαγιά έχει σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική, με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο. Το μέτωπο έχει εντοπιστεί στην περιοχή Κάζα, σε δασική έκταση, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112, οικισμών Βιλίων και Προφήτη Ηλία προς Ψάθα.

Συνεχώς ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κάζα των Βιλίων Αττικής, ενώ οι φλόγες φτάνουν στα πρώτα σπίτια του οικισμού Προφήτη Ηλία που έχει εκκενωθεί, μέσω του 112, όπως και τα Βίλια.

Στην περιοχή επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο (2) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων Αττικής, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Στην εθνική οδό Ελευσίνας - Θηβών, από το ύψος της οδού Αντιστάσεως, στη Μάνδρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

  • Στην οδό Αγίου Γεωργίου στον οικισμό από οικισμό Παλαιοχώρι προς οικισμό Αγιο Γεώργιο (προς Θήβα).

  • Στον οικισμό Οινόης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Βίλια.

  • Στην πεαρχική οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού και στην επαρχιακή οδό Βιλίων-Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια.

  • Στην ανώνυμη οδό (συνέχεια οδού Αγίου Γεωργίου) από επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Ψάθας-Βιλίων προς οικισμό Άγιο Γεώργιο.

  • Στη λεωφόρο Κιθαιρώνος, στο ρεύμα προς Βίλια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι το μέτωπο ξεκίνησε από την περιοχή Κάζα επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και τώρα εκτείνεται περί τα 2,5 με 3 χλμ. «Οι ισχυροί άνεμοι είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για τον περιορισμό της φωτιάς είναι υπεράνθρωπες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση της πυροσβεστικής στην προηγούμενη πυρκαγιά στα Βίλια, που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, συνέχιζαν να επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρείχαν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δημοφιλή