Νέα γκάφα από τον Μπάιντεν: Μπέρδεψε την Καμπότζη με την Κολομβία (βίντεο)

Πολύ εύκολα μπερδεύει τις χώρες ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.
Cindy Liu via Reuters

Σε νέα γκάφα υπέπεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, η δεύτερη μέσα στην εβδομάδα. Ο Μπάιντεν ο οποίος χρειάζεται άμεσα μαθήματα γεωγραφίας, μπέρδεψε την Καμπότζη με την Κολομβία κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας που διοργανώθηκε στην Πνομ Πεν, πρωτεύουσα της Καμπότζης, αναφέρει η New York Post.

«Ήταν τιμή μου που σας φιλοξενήσαμε τον Μάιο στον Λευκό Οίκο και τώρα που είμαστε και πάλι μαζί στην Καμπότζη» δήλωσε ο Μπάιντεν κατά την έναρξη των συνομιλιών το Σάββατο. «Ανυπομονώ να οικοδομήσουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο από αυτή που έχουμε ήδη επιτύχει. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την ηγεσία της Κολομβίας ως πρόεδρος της ASEAN» συμπλήρωσε, ωστόσο, μπερδεύοντας τις δύο χώρες.

Την Πέμπτη (10/11), καθώς αποχωρούσε για τη Σύνοδο, ο Μπάιντεν έκανε το ίδιο λάθος. Είπε σε δημοσιογράφος πως θα ταξιδέψει στην Κολομβία, πριν αντιληφθεί ότι έκανε λάθος και το διορθώσει.

Οι ατυχείς στιγμές για τον Αμερικανό πρόεδρο δεν έχουν τέλος. Πριν από λίγες μέρες μπέρδεψε την Ουκρανία με τη Φαλούτζα όταν ρωτήθηκε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος Κιέβου - Μόσχας.

Στη συνέχεια δήλωσε εσφαλμένα ότι θα πήγαινε να συμμετάσχει σε περιβαλλοντικές συνομιλίες στο «Κάιρο» της Αιγύπτου και όχι στο Σαρμ ελ Σέιχ, όπου εκφώνησε ομιλία κατά τη διάρκεια της διάσκεψης COP27 για το κλίμα.

Δημοφιλή