Νέες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας: ΗΠΑ και Ευρώπη δεν θα σας σώσουν

«Συνέλθετε» λέει ο Τούρκος πρόεδρος στη γνωστή προκλητική ρητορική του.
Anadolu Agency via Getty Images

Τέλος δεν έχουν οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά σε βάρος της χώρας μας λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν θα σας σώσουν».

Μιλώντας σε ευρεία σύνοδο των προέδρων των επαρχιών, στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε μεταξύ άλλων: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις εκείνων που προκάλεσαν την Ελλάδα να μας επιτεθεί. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα, συνέλθετε. Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη θα σας σώσει; Δεν θα σας σώσει».

Anadolu Agency via Getty Images

Στο γνωστό προκλητικό του ύφος επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς του για το προσφυγικό: «Ως Τουρκία, δεν επιδοκιμάζουμε ποτέ τη μόλυνση του Αιγαίου και της Μεσογείου με ανθρώπινο αίμα, δάκρυα ή εχθρότητα. Θέλουμε ειρήνη με όλη μας την καρδιά, θέλουμε ειρήνη. Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας. Θέλουμε να επιλύσουμε τις διαφωνίες μας στη βάση του διεθνούς δικαίου, με δίκαιο τρόπο, μέσω του διαλόγου. Πάντα επιχειρηματολογούσαμε γι′ αυτό».

Και συνέχισε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις εκείνων που προκάλεσαν την Ελλάδα να μας επιτεθεί. Δεν θα συμβιβαστούμε στην άμυνα της χώρας μας από γη, θάλασσα και αέρα, αλλά δεν θα αφήσουμε τον χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή μας να πάει σε βρώμικα σενάρια. Από τη μια, σίγουρα δεν θα παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικότητα».

Anadolu Agency via Getty Images

«Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Γιατί οι δυνάμεις και οι δυνατότητές μας είναι πολύ πέρα από αυτά. Αλλά αυτό είναι κρυφή κατοχή. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα, που νιώθει άβολα με τη λέξη ″τούρκικο″ στο όνομα οποιουδήποτε συλλόγου ή σχολείου, συνέλθετε. Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη θα σας σώσει; Δεν σας σώζει. Απλώς διολισθαίνετε, δεν κάνετε τίποτα άλλο», κατέληξε.

(με πληροφορίες από Haber Turk)

Δημοφιλή