ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/06/2018 16:47 EEST | Updated 19/06/2018 19:26 EEST

Νεκρό μέσα σε φρεάτιο 4χρονο παιδί στη Θήβα. Τι λέει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Stoyan Nenov / Reuters

Τραγωδία που δεν τη χωρά ο ανθρώπινος νους εκτυλίχθηκε στη δομή προσφύγων στη Θήβα. Ένα 4χρονο αγοράκι, που ζούσε εκεί με τους γονείς του, βρέθηκε νεκρό μέσα σε φρεάτιο.

Η εξαφάνιση του παιδιού δηλώθηκε στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας από τους γονείς του, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας από το Ιράκ. Η Αστυνομία έψαξε όλους τους χώρους της δομής και όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν βρίσκεται εκεί το αγοράκι, τότε οι έρευνες επεκτάθηκαν στους γύρω υπαίθριους χώρους.

Σε έναν περιφραγμένο και κλειδωμένο χώρο, περίπου 50 τετραγωνικών μέτρων, υπήρχαν τέσσερα φρεάτια. Σε ένα από αυτά, σε βάθος πέντε μέτρων, βρέθηκε στις 5.00 το πρωί της Τρίτης νεκρό το άτυχο παιδί. Οι αστυνομικοί εστίασαν στο συγκεκριμένο σημείο, διότι εκεί βρέθηκαν οι σαγιονάρες του κοριτσιού, που αναγνωρίστηκαν από τους σοκαρισμένους γονείς. Στο σημείο κλήθηκε Πυροσβεστική, που απεγκλώβισε το παιδί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάτω από τη συρμάτινη πόρτα του περιφραγμένου χώρου υπήρχε ένα κενό περίπου 20 εκατοστών (πρόκειται για την απόσταση από το έδαφος μέχρι το κάτω μέρος της πόρτας). Έτσι, ερευνάται το κατά πόσο μπορεί το παιδί να πέρασε στο εσωτερικό του χώρου από το κενό αυτό.

Λίγες ώρες πριν την εξαφάνισή του, το παιδί έπαιζε ανέμελο ποδόσφαιρο με τον πατέρα του, που το υπεραγαπούσε. Οι γονείς με το παιδί τους είχαν φτάσει στη δομή προσφύγων μόλις τέσσερις ημέρες νωρίτερα. Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το αγοράκι.

Ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής 

Τη βαθύτατη θλίψη του κι οδύνη, εκφράζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για το τραγικό συμβάν σήμερα στη Θήβα, όπου ένα τετράχρονο αγοράκι, που διέμενε στο κέντρο φιλοξενίας, βρέθηκε νεκρό. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού- Μακεδονικού πρακτορείου Ειδήσεων πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρουν: «Πρόκειται για ένα πραγματικό τραγικό συμβάν. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προς την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και διαβεβαιώνει ότι θα συμβάλλει από την πλευρά του με κάθε τρόπο προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να εξακριβώσουν με ακρίβεια και με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τα πραγματικά περιστατικά του τραγικού συμβάντος».