ΔΙΕΘΝΕΣ
02/07/2016 12:41 EEST | Updated 02/07/2016 12:41 EEST

Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σφοδρούς βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας

Ammar Abdullah / Reuters
Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον 30 πολίτες σκοτώθηκαν από σφοδρούς βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας σε προάστιο της Δαμασκού στα βορειοανατολικά της πόλης, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της εκτέλεσης πιλότου της συριακής αεροπορίας, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο, στόχος των βομβαρδισμών ήταν ένα κέντρο υγείας, ένα σχολείο, αλλά και μια κατοικημένη περιοχή, στην πόλη Τζαϊρούντ. Πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία εφαρμόζεται τοπική συμφωνία εκεχειρίας με το στρατό της Συρίας.

Η περιοχή αυτή, έχει επίσης εξελιχθεί σε πραγματικό καταφύγιο για τις χιλιάδες των αμάχων που εγκαταλείπουν άλλες εμπόλεμες περιοχές.

Το παρατηρητήριο δηλώνει ότι από τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν δεκάδες άμαχοι, καθώς η περιοχή δέχτηκε και πυρά πυροβολικού.

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν σε εκδίκηση για την εκτέλεση πιλότου της συριακής αεροπορίας, που χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτό του και συνελήφθη από τους αντάρτες στην περιοχή αυτή, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)