ΔΙΕΘΝΕΣ
21/03/2018 11:47 EET | Updated 21/03/2018 14:55 EET

Νεκρός ο φερόμενος βομβιστής του Τέξας: Πυροδότησε βόμβα ενώ τον πλησίαζε η αστυνομία

Scott Olson via Getty Images

O 24χρονος που φέρεται να ήταν πίσω από την τριών εβδομάδων «εκστρατεία» με πακέτα- βόμβες, που τρομοκράτησε τους κατοίκους του Όστιν του Τέξας, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, τίναξε τον εαυτό του στον αέρα στο πλάι ενός αυτοκινητοδρόμου βόρεια της πόλης, καθώς η αστυνομία τον πλησίαζε νωρίς την Τετάρτη, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας. 

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τον ύποπτο σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Όστιν, πρωτεύουσα της πολιτείας, και ακολουθούσαν το όχημά του όταν αποτραβήχτηκε στο πλάι του δρόμου και πυροδότησε μια συσκευή, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, είπε ο Μπράιαν Μάνλεϊ, επικεφαλής της αστυνομίας του Όστιν, σε δημοσιογράφους κοντά στο σημείο. 

«Ο ύποπτος είναι νεκρός, με σημαντικά τραύματα από μια έκρηξη η οποία έλαβε χώρα από την πυροδότηση βόμβας μέσα στο όχημά του» είπε σε δημοσιογράφους ο Μάνλεϊ. Όπως πρόσθεσε, ο ύποπτος ήταν λευκός, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του. 

Σύμφωνα με τον Μάνλεϊ, ο ύποπτος θεωρείται πως ευθυνόταν για έξι βόμβες γύρω από το Όστιν, περιλαμβανομένων πέντε που εξερράγησαν, από τις 2 Μαρτίου. Όπως είπε, δεν είναι ακόμα γνωστό ποιο ήταν το κίνητρο της εκστρατείας με τις βόμβες, ή αν είχε βοήθεια. Επίσης, προειδοποίησε πως δεν είναι ξεκάθαρο εάν έχουν απομείνει άλλες βόμβες στην πόλη.