ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/07/2019 18:03 EEST

Νέο Volvo XC40 Τ3, με 163 ίππους και 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων

Η κατάλληλη έκδοση, στην κατάλληλη στιγμή.

HuffPost Greece

Σε λίγο παραπάνω από ένα χρόνο παρουσίας στην ελληνική αγορά, το Volvo XC40 διαγράφει εξαιρετική πορεία, καθώς εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα στοιχεία που το διατηρούν “φρέσκο” στο καταναλωτικό κοινό.

Εχοντας κατακτήσει τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018 στην Ευρώπη και με πέντε αστέρια ασφάλειας στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, το Volvo XC40 χαρακτηρίζεται από γνήσιο σκανδιναβικό design, υψηλή συνδεσιμότητα και κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.

Είναι πολλά τα πλεονεκτήματα του μοντέλου, που το καθιστούν στις κορυφαίες προτιμήσεις των αγοραστών. Θα σταθώ, ωστόσο, σε ορισμένα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει.

HuffPost Greece

Αναμφίβολα η σχεδίαση είναι το πρώτο, καθώς η κομψότητα αναδεικνύεται τόσο εξωτερικά, όσο και μέσα στην καμπίνα, όπου κυριαρχεί η φιλοσοφία του λιτού, αλλά όχι απέριττου, σκανδιναβικού στοιχείου. Επίσης, παρά τις συμπαγείς του διαστάσεις, το Volvo XC40, φιλοξενεί άνετα πέντε ενήλικες επιβάτες, ενώ διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους. Κι επειδή χαρακτηρίζεται και από... οικολογική συνείδηση, προσφέρεται με δοχείο απορριμμάτων, ενώ τα χαλιά του έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού!

Κι ακόμα, με 211 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος, είναι το μόνο με πιστοποίηση εκτός δρόμου” στην κατηγορία του.

Ωστόσο, το Volvo XC40 έχει κι άλλα ατού. Για παράδειγμα, ένα κινητήρα – διαμάντι, που ταιριάζει γάντι στην ελληνική αγορά. Στην έκδοση Τ3, ο αναβαθμισμένος, υπετροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1.5 lt, αποδίδει, πλέον, 163 ίππους, με 265 Nm ροπής. Είναι της οικογένειας Drive-E, έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τη Volvo και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Σκέβντε της Σουηδίας.

HuffPost Greece

Το νέο σε αυτή την έκδοση, είναι η παρουσία του αυτόματου κιβωτίου Geartronic, 8 σχέσεων, το χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι έχει και χειροκίνητες αλλαγές, δεξιά – αριστερά, για να ανεβάζουμε και να κατεβάζουμε και όχι πάνω - κάτω, όπως συμβαίνει με άλλα αυτόματα κιβώτια. Είναι κι αυτό μια καινοτομία.

Με 6,6λίτρα/100 χλμ., είναι και οικονομικό σε κατανάλωση, διότι για επιδόσεις με 9,6 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, δεν γίνεται λόγος. Ως πολύ ικανοποιητική.

HuffPost Greece

Αυτή η περίφημη, προσθιοκίνητη έκδοση, με τιμές από 34.456,40 ευρώ, ήδη είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στην Ελλάδα και τα πρώτα αυτοκίνητα, από προηγούμενες παραγγελίες, θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους εντός του Ιουλίου. Προσφέρεται δε, εκτός από λιανικές πωλήσεις και για leasing, με μακροχρόνια μίσθωση.

Αξίζει να σημειώσω, ότι στον βασικό εξοπλισμό αυτής της έκδοσης, περιλαμβάνεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, η οθόνη αφής 9 ιντσών, οι προβολείς LED, καθώς και όλες οι βραβευμένες τεχνολογίες ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, όπως το City Safety τελευταίας γενιάς και τα συστήματα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation) και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation).

Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, οδηγώντας ειδικά τη νύχτα, το Volvo XC40, είναι σαν να οδηγείς την ναυαρχίδα των SUV της σουηδικής μάρκας, το Volvo XC90. Κι αυτό σημαίνει πολλά...

HuffPost Greece