Νέος κύκλος υποτροφιών πιλότων της AEGEAN

Η υποβολή αιτήσεων είναι έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024 – Η εταιρεία καλύπτει δίδακτρα και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους.
.
.
AEGEAN

Έναν νέο κύκλο του Προγράμματος Υποτροφιών Πιλότων ξεκινά η AEGEAN, επιχειρώντας από το 2018 να δημιουργήσει μια νέα γενιά πιλότων.

Ο νέος κύκλος σε Ελλάδα και Κύπρο, δίνει τη δυνατότητα στους επόμενους 40 από τους συνολικά 120 υποψήφιους πιλότους του Προγράμματος που επεκτάθηκε πέρυσι, να αποκτήσουν Επαγγελματικό Πτυχίο Πολιτικής Αεροπορίας (Integrated Commercial Pilot License with MCC), σε συνεργασία με τις σχολές Global Aviation και Egnatia Aviation, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των διδάκτρων που απαιτούνται για τη φοίτησή τους, ενώ εξασφαλίζει παράλληλα, την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση στα πιλοτήρια της AEGEAN και της OLYMPIC Air.

Οι σπουδές είναι πλήρους φοίτησης, με διάρκεια από 17 έως 19 μήνες, και περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε αεροσκάφη και εξομοιωτές πτήσεων. Η υποβολή αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων της AEGEAN, υλοποιείται στο πλαίσιο δράσεων της εταιρείας για την ενίσχυση της νέας γενιάς και των επαγγελμάτων του κλάδου και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της αερομεταφοράς στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2018, προσφέροντας τη δυνατότητα σε 100 υποψηφίους να αποκτήσουν επαγγελματικό πτυχίο πολιτικής αεροπορίας και την περυσινή χρονιά, επεκτάθηκε για τρία ακόμη έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα σε 120 επιπλέον νέες και νέους, να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους ως μελλοντικοί κυβερνήτες αεροσκαφών στις εταιρείες του ομίλου. Η συνολική αξία του Προγράμματος ξεπερνά τα 7 εκατ. Ευρώ, καθώς το συνολικό κόστος σπουδών για κάθε μελλοντικό πιλότο, συμπεριλαμβανόμενης της εκπαίδευσης στον τύπο αεροσκάφους, ξεπερνά τις 90.000 ευρώ. Σήμερα, 90 από τους πρώτους υποτρόφους του Προγράμματος, έχουν ήδη ξεκινήσει τη σταδιοδρομία τους στον κλάδο και βρίσκονται στα πιλοτήρια της AEGEAN και της OLYMPIC Air, ενώ αντίστοιχο πρόγραμμα υλοποιείται από την AEGEAN και για την εκπαίδευση Μηχανικών Αεροσκαφών.

Δημοφιλή