Νεκρός ο άνθρωπος που βοήθησε τα WikiLeaks να διαρρεύσουν τα mail της Κλίντον

Νεκρός ο άνθρωπος που βοήθησε τα WikiLeaks να διαρρεύσουν τα mail της Κλίντον
MattZ90 via Getty Images

Ο James Dolan, ο συνεργάτης των WikiLeaks και ο άνθρωπος πίσω από την τεχνολογία που επέτρεψε στον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΜΜΕ να αποκτήσει και να διαρρεύσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα, βρέθηκε νεκρός στα 46 του χρόνια, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελευθερίας του Τύπου που ανακοίνωσε το θάνατό του κάνοντας λόγο για αυτοκτονία κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τον θάνατό του καθώς δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Χαρακτηριστικό είναι το tweet του WikiLeaks στο οποίο τονίζεται ότι ο Dolan μετά το Aaron Swartz είναι ο δεύτερος συν-δημιουργός της ασφαλούς πλατφόρμας κατασκοπείας που βρέθηκε νεκρός. Όπως σημειώνεται στο tweet ο Swartz εντοπίστηκε νεκρός σε ηλικία 26 ετών (το 2013) μετά τη δίωξή που ασκήθηκε εναντίον του από Αμερικανούς εισαγγελείς.

O Dolan, τον οποίο όσοι γνώριζαν περιέγραφαν ως ήσυχο και μετριοπαθή, είχε συνεργαστεί για τη δημιουργία του πρωτοτύπου SecureDrop, του συστήματος υποβολής υποκλοπών ανοιχτού κώδικα από το WikiLeaks εκτός από τον Aaron Swartz και με τον δημοσιογράφο Kevin Poulsen.

(Με πληροφορίες από yournewswire.com)