Νησιά Τόνγκα: Σεισμός 7,3 ρίχτερ και προειδοποίηση στους κατοίκους για τσουνάμι

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Τόνγκα συνιστά στους κατοίκους να παραμείνουν στην ενδοχώρα και σε ψηλά εδάφη.
TWITTER

Η κυβέρνηση της Τόνγκα ζήτησε από τους πολίτες να μετακινηθούν στην ενδοχώρα νωρίς το Σάββατο μετά από σεισμό 7,3 Ρίχτερ που έπληξε θαλάσσια περιοχή περίπου 211 χλμ από την πρωτεύουσα Νουκουαλόφα. Αρχικά εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι τόσο για την Τόνγκα όσο και την Αμερικανική Σαμόα που στην συνέχεια άρθηκε.

Ο σεισμός ήταν σε βάθος 24,8 χλμ. και έπληξε θαλάσσια περιοχή του Ειρηνικού περίπου 211 χλμ. νοτιοανατολικά του Νεϊάφου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλη της Τόνγκα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).

«Με βάση όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, η απειλή για τσουνάμι από αυτόν τον σεισμό έχει πλέον παρέλθει», ανέφερε το Κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού.

Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι για τη Νέα Ζηλανδία, ανέφερε στο Twitter η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της χώρας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Τόνγκα συνέχισε να προειδοποιεί τους κατοίκους να παραμείνουν στην ενδοχώρα και σε ψηλά εδάφη.

″Παρακαλώ παραμείνετε στην ενδοχώρα και σε ψηλά σημεία και μείνετε συντονισμένοι στο ραδιόφωνο μέχρι να σας δοθούν περαιτέρω οδηγίες. Για τους ναυτικούς, απομακρυνθείτε από τους υφάλους σε βαθιά ωκεάνια”, ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook.

Τον Ιανουάριο, η έκρηξη του ηφαιστείου Hunga Tonga-Hunga Ha’apai προκάλεσε ένα τσουνάμι που κατέστρεψε χωριά και θέρετρα και διέλυσε τις επικοινωνίες στο έθνος του Νότιου Ειρηνικού που έχει περίπου 105.000 κατοίκους. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα