Νικήτριες βραβείων Οσκαρ κόβουν τα μαλλιά τους για τις γυναίκες του Ιράν

Το βίντεο με την Κοτιγιάρ, την Μπινός και δεκάδες άλλες γυναίκες να κόβουν τα μαλλιά τους κυκλοφόρησε σε λογαριασμό στο Instagram.
Η Μαριόν Κοτιγιράρ ποζάρει για τους φωτογράφους για την ταινία «Brother and Sister» στο 75ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, Κάννες, νότια Γαλλία, Σάββατο 21 Μαΐου 2022.
Η Μαριόν Κοτιγιράρ ποζάρει για τους φωτογράφους για την ταινία «Brother and Sister» στο 75ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, Κάννες, νότια Γαλλία, Σάββατο 21 Μαΐου 2022.
via Associated Press

Οι βραβευμένες με Όσκαρ, Mαριόν Κοτιγιάρ και Ζιλιέτ Μπινός, καθώς και άλλοι Γάλλοι αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής, βιντεοσκοπήθηκαν να κόβουν τα μαλλιά τους σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη σ′ ένα αλληλεγγύης στους διαδηλωτές του Ιράν.

«Για την ελευθερία», είπε η Μπινός καθώς έκοψε μια μεγάλη τούφα μαλλιών από την κορυφή του κεφαλιού της με ένα ψαλίδι, προτού τα κραδώσει μπροστά στην κάμερα.

Το βίντεο, με hashtag HairForFreedom, δημιουργήθηκε την ώρα που το Ιράν κατακλύζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμίνι μετά τη σύλληψή της για φερόμενη παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το βίντεο με την Κοτιγιάρ, την Μπινός και δεκάδες άλλες γυναίκες να κόβουν τις τούφες των μαλλιών τους κυκλοφόρησε σε έναν λογαριασμό στο Instagram, “soutienfemmesiran” - που μεταφράζεται ως ”υποστήριξη στις γυναίκες του Ιράν”.

«Αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι άνδρες ζητούν τη στήριξή μας. Το θάρρος τους και η αξιοπρέπειά τους μας υποχρεώνει», ανέφερε μια ανάρτηση στο βίντεο.

«Αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην έκκληση που μας έγινε κόβοντας —και εμείς— μερικές από αυτές τις μπούκλες».

Μερικές από τις άλλες γυναίκες που συμμετείχαν στο βίντεο είναι οι ηθοποιοί Σάρλοτ Ράμπλινγκ και η Σαρλότ Γκενσμπούργκ, η οποία επίσης κόβει στο βίντεο μια τούφα μαλλιών από το κεφάλι της μητέρας της, της τραγουδίστριας και ηθοποιού Τζέιν Μπίρκιν.

Δημοφιλή