ΔΙΕΘΝΕΣ
09/02/2018 12:05 EET

Nissan, Honda, Toyota ανησυχούν για την μετά Brexit εποχή. Σκέψεις να αποσυρθούν από τη Μ. Βρετανία

Kieran Doherty / Reuters

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας ότι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα αν θα υπάρξει μετά το Brexit μεγάλη φορολογία ή άλλου είδους προβλήματα που θα καθιστούν ασύμφορη την παραμονή τους.

Ο πρόεδρος της Nissan στην Ευρώπη, Paul Willcox, ο επικεφαλής της Honda στην Ευρώπη, Ian Howells και ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Europe, Johan van Zyl, ήταν μεταξύ στελεχών 19 ιαπωνικών επιχειρήσεων που συναντήθηκαν με επικεφαλής της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για το τι θα γίνει μετά το Brexit.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν μεγάλο μέρος των αυτοκινήτων που πουλιούνται στην χώρα, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι όλες οι ιαπωνικές επιχειρήσεις έχουν ξοδέψει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια λίρες στη Μ. Βρετανία για επενδύσεις και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να χάσουν το σύνολο ή μέρος αυτών.

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, πολλές φορές το τελευταίο διάστημα εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για τις επιπτώσεις του Brexit. Ωστόσο οι δύο πλευρές (εταιρείες- κυβέρνηση) έχουν δηλώσει ότι υπάρχει διάθεση για συνεννόηση και εξεύρεσης λύσεων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)