ΔΙΕΘΝΕΣ
04/12/2018 16:11 EET

Νιγηρία: Συνελήφθη γυναίκα που παρίστανε την «Πρώτη Κυρία» της χώρας

Μια γυναίκα που χρησιμοποιούσε διάφορες ψευδείς ταυτότητες για να έχει πρόσβαση στα προεδρικό μέγαρο της Νιγηρίας συνελήφθη τη Δευτέρα.

AFP

Μπορεί ο πρόεδρος της χώρας πράγματι να είναι αληθινός, αλλά η «Πρώτη Κυρία» αποδείχτηκε... κίβδηλη.

Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας (SSA) δήλωσαν ότι η επονομαζόμενη Αμίνα Μοχάμεντ παρίστανε την «Πρώτη Κυρία» και σύζυγο του κυβερνήτη Κόγκι, με σκοπό να εισέρχεται στην προεδρική βίλα της πρωτεύουσας της χώρας Αμπούτζα.

Στη συνέχεια, φέρεται να κάλεσε τους ανθρώπους στη βίλα, κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι ήταν στην πρόσκληση της συζύγου του προέδρου.

Σε μια συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψή της, η κ. Μοχάμεντ φώναξε: «Όλα είναι ένα ψέμα», σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

Ο Πίτερ Αφουανάγια, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δημοσίας Ασφαλείας (DSS), δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πλεκτάνη ξεκίνησε από το Νοέμβριο του 2017, όταν η αληθινή Πρώτη Κυρία, Άισα Μπουχάρι είχε βγει στο εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας και ευρέως γνωστός στη χώρα Άλέξανδρος Τσίκα Οκαφόρ κατηγόρησε την μέχρι πρότινος «Πρώτη Κυρία», ότι του ζητούσε χρήματα για μια συμφωνία ιδιοκτησίας στην πόλη του Λάγκου. «Η έρευνα έδειξε ότι η συγκεκριμένη ανέντιμη επιχείρηση γινόταν χωρίς η Πρώτη Κυρία να γνωρίζει το παραμικρό», αναφέρει ο ίδιος εκπρόσωπος.

«Η κυρία Μοχάμεντ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι Πρώτες Κυρίες, οι υπουργοί και ορισμένες κατηγορίες αξιωματούχων δεν περνάνε από αυστηρό έλεγχο στις προεδρικές εκδηλώσεις» προσθέτει.

Τον Σεπτέμβριο συνελήφθη κι ένας συνεργάτης της δράστη. Δεν απειλήθηκε η ασφάλεια του προεδρικού ζεύγους και των υπαλλήλων της σύμφωνα με πληροφορίες .

Ο πρόεδρος της χώρας, Muhammadu Buhari, που τον Φεβρουάριο θα παλέψει για την επανεκλογή του, υπόσχεται αντιμετώπιση του τεράστιου κύματος διαφθοράς που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα.