Νιγηρία: Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την ώρα που μάζευαν καύσιμα από βυτιοφόρο που ανετράπη

«Φοβάμαι ότι και άλλα θύματα ενδέχεται να εντοπιστούν».
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Akintunde Akinleye / Reuters

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να μαζέψουν καύσιμα από ένα βυτιοφόρο που ανετράπη στην κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Το βυτιοφόρο ανετράπη την Δευτέρα 1 Ιουλίου, το απόγευμα, στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το χωριό Αχούμπε στην πολιτεία Μπένιου της Νιγηρίας. Οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που χύνονταν από το βυτιοφόρο όταν αυτό πήρε φωτιά και εξερράγη.

«Έχουμε ανασύρει τουλάχιστον δέκα πτώματα και περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο Αλίγιου Μπάμπα, επικεφαλής στην πολιτεία της ομοσπονδιακής επιτροπής ασφάλειας δρόμων.

«Εξαιτίας του εύρους της καταστροφής φοβάμαι ότι και άλλα θύματα ενδέχεται να εντοπιστούν καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης», πρόσθεσε.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον Πολ Οτούκπα, ένα μικρό λεωφορείο με 14 επιβαίνοντες καταστράφηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε.

Τέτοιου είδους δυστυχήματα είναι συχνά στη Νιγηρία. Τον Ιούλιο του 2012 τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που χύνονταν από βυτιοφόρο έπειτα από ατύχημα στην πολιτεία Ρίβερς της νότιας Νιγηρίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή