Μη-Κρατικά Πανεπιστήμια: Επεισόδια και τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας

Οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
.
.
Eurokinissi

Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Παρασκευής και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Τουλάχιστον 17.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και την Πλατεία Κλαυθμώνος και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, διαμαρτυρόμενα για τον νόμο που προωθεί η Κυβέρνηση, με τον οποίο μεταξύ άλλων επιτρέπεται η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα.

Αρχικά μία ομάδα ατόμων εκσφενδόνισε βόμβες μολότοφ σε κεντρικό ξενοδοχείο με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση βομβίδων κρότου - λάμψεις και χημικών, προκειμένου να τους περιορίσουν.

Στη συνέχεια μπροστά στο Κοινοβούλιο κάποιοι από τους διαδηλωτές επιτέθηκαν στους ενστόλους με εμπρηστικές δυνάμεις και οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να τους απωθήσουν και πάλι με χρήση χημικών. Εκεί υπήρξαν και συγκρούσεις σώμα με σώμα. Κάποιοι από τους τραυματίες έχουν ελαφρά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι, ενώ άλλοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή των χημικών.

.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi

Δημοφιλή