ΤΟ BLOG
09/02/2018 07:43 EET | Updated 09/02/2018 07:43 EET

Novartis, το «πουπουλένιο μαξιλάρι»

Bloomberg via Getty Images

Ένας ιερέας συνομιλεί με μία γυναίκα που συνήθιζε να κατηγορεί τους συμπολίτες της διαδίδοντας ανυπόστατα κουτσομπολιά.

Πάρε, της είπε, ένα μαξιλάρι, ανέβα στο ψηλότερο κτίριο και σκίσε το. Τα πούπουλα θα απλωθούν σε όλη την πόλη με τον αέρα. Εάν το μετανιώσεις δεν θα μπορέσεις πότε να μαζέψεις τα πούπουλα ξανά στο μαξιλάρι.

Το κακό που κάνεις με τα ψέματα και τις ανυπόστατες κατηγορίες για τους συμπατριώτες σου δε θα μπορέσεις πότε να το διορθώσεις.

Ξαφνικά εμφανίζεται το σκάνδαλο Novartis. Πριν καν εξεταστούν τα στοιχεία της υπόθεσης διασύρονται πρόσωπα και πολιτικοί χώροι. Δημιουργούνται ταμπέλες, εντυπώσεις και σπιλώνονται άνθρωποι.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι πολυεθνικές είναι άγιες ή όλοι οι πολιτικοί είναι έντιμοι.

Σε μία, όμως, ευνομούμενη κοινωνία υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να καπελώνει τη δικαστική. Ούτε μπορεί μία υπόθεση που εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη να προκαταλαμβάνεται και να γίνεται σήριαλ για να εξυπηρετήσει εκλογικά συμφέροντα.

Η υπόθεση Novartis όπως παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και διοχετεύεται στα μέσα ενημέρωσης έχει ξεκάθαρα στοιχεία προπαγάνδας:

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους» είπε ο  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μόλις βγήκε από το Μαξίμου.

Από τα πρώτα στοιχεία, δεν προκύπτει κανένα συγκεκριμένο αντικειμενικό εύρημα. Για παράδειγμα λογαριασμοί ή έγγραφα που να δικαιολογούν τις εσπευσμένες αξιολογικές κρίσεις της κυβέρνησης, η οποία έχει προδικάσει ακόμη και το αποτέλεσμα της εν εξελίξει διαδικασίας.

Τα συλλαλητήρια έκαναν τη δουλειά τους... η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα! Αυτό καταλαβαίνουν οι απλοί πολίτες που πια άρχισαν να πονηρεύονται, αφού το έργο της λάσπης το έχουν δει πολλές φορές να ξαναπαίζεται. Είναι σαν να βλέπεις επαναλήψεις τηλεοπικών σειρών που η τηλεόραση τις παίζει ξανά και ξανά. Το κοινό που απευθύνονται άρχισε να εκπαιδεύεται. Δεν πιστεύει πια στις συμπτώσεις. Αμέσως μετά τα συλλαλητήρια ”έσκασε” το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους;

Πες πες κάτι μένει.

Τα ”πούπουλα” της Novartis έχουν σκορπίσει παντού και κανένας δεν μπορεί να τα μαζέψει...

Οι εκλογές πλησιάζουν και η σκοπιμότητα είναι ξεκάθαρη. Βγάλε νοκ αουτ όσους περισσότερους αντιπάλους μπορείς, πριν φτάσουν στις κάλπες!