ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/01/2018 17:26 EET | Updated 25/01/2018 21:36 EET

Λαγκάρντ σε Τσίπρα: Συγχαρητήρια για τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα οι Ευρωπαίοι να λάβουν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους

Bonetti Andrea

Μεταρρυθμίσεις και χρέος ήταν τα δύο θέματα που, ως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του έλληνα πρωθυπουργού με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ.Κριστίν Λαγκάρντ συνεχάρη τον Αλέξη Τσίλπρα για την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, ένα κλίμα που αποτυπώθηκε επίσης στην πρόσφατη ανακοίνωση του Eurogroup και τον διαβεβαίωσε για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Επίσης, σε ό,τι αφορά την «ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους» τόνισε πως «είναι αναγκαία για να στηρίξουν μία βιώσιμη ανάπτυξη και μία επιτυχή έξοδο από την επίσημη χρηματοδότηση αργότερα φέτος» ενώ επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί και η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.

Όπως επισημαίνει, συμφώνησε με τον πρωθυπουργό να εργασθούν από κοινού «στην κατεύθυνση αυτών των κοινών στόχων».

Αντίστοιχα από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε πως συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του προγράμματος. 

andrea bonetti/pm office

Ανάλογου περιεχομένου ήταν και η ανάρτησή της στο Twitter.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ειδικότερα η αναφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί περισσότερο είναι ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους από τους οποίους έχει κατ′ επανάληψη ζητήσει να συγκεκριμενοποιήσουν μέτρα μεσοπρόθεσμης ελάφρυνσης και να δεσμευτούν για μελλοντική εφαρμογή τους. Το δε ΔΝΤ επιμένει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εκτιμώντας πως σε βάθος χρόνους δεν θα είναι βιώσιμο- κυρίως μετά το 2030. 

Νωρίτερα ο κ.Τσίπρας είχε συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί κατά την οποία τονίστηκε πως όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο αλλά και να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. 

Sponsored Post