Ντέιβιντ Βενκλ: Βούτηξε σε βάθος ρεκόρ σε παγωμένη λίμνη χωρίς εξοπλισμό, με μία ανάσα

Η κατάδυσή του κράτησε 1 λεπτό και 54 δευτερόλεπτα.
DAVID VENCL ORGANISATION via Reuters

Ο Ντέιβιντ Βενκλ, 40 ετών, αναδύθηκε από τα βάθη της ελβετικής λίμνης Σιλς, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, αφού κατέβηκε 52, 1 μέτρα κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της, χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό.

Ο Τσέχος δύτης, Ντέιβιντ Βενκλ, έσπασε το ρεκόρ της ελεύθερης κατάδυσης με κάθετη φορά, φτάνοντας σε αυτό το βάθος με μία μόνο ανάσα.

Η κατάδυσή του Βενκλ κράτησε 1 λεπτό και 54 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοργανωτή αυτής της επιτυχημένης απόπειρας, Πάβελ Κάλους. Χρόνος, λίγο περισσότερος από εκείνον που περίμεναν, όπως είπε.

DENIS BALIBOUSE via Reuters

Μετά τον σύντομο εορτασμό, επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου και του επιβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Φάνηκε να το απολαμβάνει, αλλά παραδέχθηκε πως ήταν λίγο πιο αγχωμένος σε σχέση με άλλες φορές και είχε κάποια προβλήματα με τις αναπνοές του, δήλωσε στο Reuters.

Δεν δυσκολεύεται με τις καταδύσεις και το κολύμπι σε παγωμένα νερά. Η έλλειψη οξυγόνου είναι για αυτόν κάτι το συνηθισμένο. Όμως, αυτή η συγκεκριμένη φορά ήταν διαφορετική από τις άλλες.

DENIS BALIBOUSE via Reuters

Ήταν δύσκολο να πρέπει να αποδώσει με τέτοια πίεση στα αυτιά, σε τόσο κρύο νερό, πρόσθεσε. Αν συνδυάσουμε το κρύο νερό, την έλλειψη οξυγόνου και τον τρόπο που δυσκολεύουν αυτά τα δύο σε συνδυασμό την απόδοση του δύτη, μιλάμε για ιδιαίτερες, πρωτόγνωρες συνθήκες.

Το 2021 είχε προηγηθεί άλλη μία καταχώρισή του Ντέιβιντ Βενκλ στο βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, για το μήκος διάσχισης παγωμένης λίμνης με κολύμπι, στην χώρα του εκείνη τη φορά, την Τσεχία.

DENIS BALIBOUSE via Reuters

Ο 38 ετών τότε δύτης, είχε βουτήξει φορώντας μόνο το μαγιό του σε νερό με θερμοκρασία που δεν ξεπερνούσε τους 3 βαθμούς Κελσίου. Ένα ακόμη γεγονός που επιβεβαιώνει την άνεσή του να αποδίδει, αλλά και να κατακτά τους στόχους του, κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα