Ο Άντονι Μπουρντέν και το «βιβλίο των αναμνήσεων» για την κόρη του

Ένα ενθύμιο από το CNN προς την 11χρονη Αριάν.

Το νέο βιβλίο για τον Άντονι Μπουρντέν (1956 - 2018) που θα κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου, δεν ήταν προς έκδοση.

Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα ενθύμιο, ένα «βιβλίο αναμνήσεων» από το CNN προς την Αριάν, την 11χρονη κόρη του διάσημου σεφ και οικοδεσπότη της ταξιδιωτικής γαστρονομικής εκπομπής του δικτύου, «Parts Unknown».

Σύμφωνα ωστόσο, με τον πρόεδρο του εκδοτικού οίκου Ecco, Ντάνιελ Χάλπερν, το βιβλίο με τίτλο «Anthony Bourdain Remembered», με φωτογραφίες, αναμνήσεις και σημειώματα συνεργατών, φίλων και διασήμων -από τον διάσημο Ισπανό σεφ Χοσέ Αντρές μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα- τελικά θα κυκλοφορήσει με τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας.

Η αυτοκτονία του αντισυμβατικού, ταξιδευτή Άντονι Μπουρντέν διά απαγχονισμού στα 61 του χρόνια, στις 8 Ιουνίου 2018, ενώ βρισκόταν στη Γαλλία για γυρίσματα, συγκλόνισε τον κόσμο και κυρίως, τους φανατικούς θαυμαστές του.

«Ο θάνατος του Άντονι Μπουρντέν ήταν πολύ μεγάλη απώλεια για όλους μας και δεν έχει περάσει μέρα που να μην μας λείπει η μοναδική παρουσία του» είπε ο Χάλπερν.

«Το βιβλίο αυτό είναι ένα ενθύμιο της χαράς που έφερε σε όλους όσοι τον γνώριζαν ή έβλεπαν τις εκπομπές του, καθώς ταξίδευε, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στον πλανήτη. Ένας φόρος τιμής στον πιο αγαπημένο ταξιδιώτη του κόσμου».

(Με πληροφορίες από People)