Σάλος με τις δηλώσεις της Μπάρμπρα Στρέιζαντ για τον Μάικλ Τζάκσον

«Δεν τα σκότωσε» είπε για το «Leaving Neverland».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους The Times του Λονδίνου, με αφορμή τις επικείμενες συναυλίες της στη Βρετανία, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ μίλησε μεταξύ άλλων για το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» που αφορά τις μαρτυρίες δύο ανδρών, του Τζέιμς Σέιφτσακ και του Γουέιντ Ρόμπσον, οι οποίοι δηλώνουν ότι ως παιδιά -σε ηλικία 7 και 10 ετών- υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Μάικλ Τζάκσον.

Η 76χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και παραγωγός ερωτηθείσα σχετικά απάντησε: «Μπορεί κάποιος να πει τη λέξη ‘κακοποιημένα’, αλλά όπως ακούσαμε αυτά τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα που βρίσκονταν εκεί. Και οι δύο παντρεύτηκαν και οι δύο απέκτησαν παιδιά, οπότε δεν τα σκότωσε [...] Οι σεξουαλικές του ανάγκες ήταν οι σεξουαλικές του ανάγκες που έρχονταν από την όποια παιδική ηλικία είχε ή το όποιο DNA του» είπε η Στρέιζαντ.

Στη συνέντευξη της, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την επιθυμία της να κάνει κλωνοποίηση των σκύλων της μέχρι την τάση να παραμένει άγρυπνη μέχρι τις 4 το πρωί (... «μας αρέσει με τον σύζυγο μου, (τον ηθοποιό Τζέιμς Μπρόλιν) να μένουμε ξύπνιοι μέχρι αργά, επειδή δεν χτυπούν τηλέφωνα, υπάρχει ησυχία, μπορούμε να διαβάσουμε, να μιλήσουμε, να είμαστε μαζί»), η Στρέιζαντ είπε ότι πιστεύει όσα ισχυρίζονται οι Σέιφτσακ και Ρόμπσον, εξέφρασε τη θλίψη της τόσο για τα αγόρια όσο και για τον Μάικλ Τζάκσον και πρόσθεσε ότι η ευθύνη βαρύνει τους γονείς των παιδιών.

Οι δηλώσεις της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Νταν Ριντ έγραψε στο twitter: «‘Δεν τα σκότωσε’. Μπάρμπρα Στρέιζαντ πραγματικά το είπες αυτό;»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στα social media, με χρήστες να ζητούν την ακύρωση των συναυλιών της στη Βρετανία και άλλους να δηλώνουν ότι θα κάψουν τους δίσκους βινυλίων της Στρέιζαντ που έχουν στη συλλογή τους.