Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου αποκαλεί ΑμεΑ τους εργαζόμενους αλλά αδυνατεί να καταλάβει που είναι το πρόβλημα

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου αποκαλεί ΑμεΑ τους εργαζόμενους αλλά αδυνατεί να καταλάβει που είναι το πρόβλημα
Youtube/Kostas Papadakis

Τα όσα απαράδεκτα μπορεί να ακούσει κανείς παρακολουθώντας τακτικά συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων είναι αρκετά για να εκδίδει και από ένα διήγημα κάθε εβδομάδα. Αντεγκλήσεις, προσβολές, θεατρινισμοί και κάποιες φορές δεν λείπουν και οι χειροδικίες. Τα δε «μαργαριτάρια» που εκτοξεύονται, αναρίθμητα και μάλλον πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και Δήμαρχοι θα έχαναν πολλές ψήφους εάν δίναμε περισσότερη προσοχή...

Μόνο που αυτή τη φορά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, φαίνεται πως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και κατάφερε με μόλις δύο μικρές φράσεις να προσβάλει: τα άτομα με ειδικές ανάγκες, εργαζόμενους στο Δήμο και φυσικά τους δημότες Ωραιοκάστρου (και πρωτίστως αυτούς που τον στηρίζουν).

Τι είπε; Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο δηλώνει απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Ανέστη Πολυχρονίδη πως 50 μηχανικούς «έχει η Θέρμη, αν θέλετε να ξέρετε. Εμείς έχουμε εννέα και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ. Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία. Ξέρετε πάρα πολύ καλά».

Ο κ.Γαβότσης αναγκάστηκε να ανακαλέσει κάνοντας λόγο για «αδόκιμη φράση» τονίζοντας μάλιστα πως δεν είχε σκοπό να θίξει προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας. Ακόμη και αυτή η δήλωση του όμως είναι προβληματική γιατί δείχνει πως αδυνατεί να αντιληφθεί τι έχει πει. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι παρομοίασε τους υπαλλήλους με ΑμεΑ αλλά ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη ομάδα συνανθρώπων μας ως «μέτρο» για να προσβάλλει τους εργαζόμενους. Και ακόμη χειρότερα, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, αυτή τη λεπτή αλλά τόσο σημαντική διαφορά δεν φαίνεται να την αντιλαμβάνονται ούτε τα άτομα που αντιδρούν, τα οποία τους ζητούν να ανακαλέσει μόνο για να αποκατασταθεί η τιμή των εργαζομένων...

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει: «Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών».

Ο δε Αν.Πολυχρονίδης, δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος διαμαρτύρεται μεν, για τη δήλωση του Δημάρχου, αλλά επίσης αδυνατεί να δει την όλη εικόνα αναφέρει σε δήλωση του στο politesoraiokastrou : «Η αναφορά του δημάρχου είναι άκρως προσβλητική για εργαζόμενους συναδέλφους μηχανικούς στον δήμο μας. Είναι βαθύτατα αντικοινωνική απέναντι στους εργαζόμενους ΑμεΑ στον δήμο μας και στην αποδεδειγμένη ικανότητα παραγωγής έργου και προσφοράς τους. Η σιωπηλή άρνησή του να ανακαλέσει φανερώνει την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας και την ύπαρξη υπέρμετρης αλαζονείας. Περιμένω τη θέση του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και των υπευθύνων της τεχνικής υπηρεσίας.”

Πήγαινε στην αρχική σελίδα