Ο ευφάνταστος τρόπος που επινόησε μια χώρα για να βάλει τέλος στο κουτσομπολιό

Στόχος να υπάρχει και όλα γίνονται.
Francesco Carta fotografo via Getty Images

Στις Φιλιππίνες δεν θα επιτρέπεται πλέον οι πολίτες να κουτσομπολεύουν δημόσια, καθώς ο δήμαρχος της πόλης, Ραμόν Γκούικο, πρόσφατα αποφάσισε να βάλει τέλος στην κακιά συνήθεια, την οποία όπως λέει θεωρεί «χάσιμο χρόνου».

Έτσι λοιπόν, όποιος λέει κακό λόγο για τον διπλανό του στην πόλη Μπιναλονάν που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας, Μανίλα, θα καλείται μεταξύ άλλων να πληρώσει πρόστιμο 10 δολαρίων και αφετέρου να μαζεύει τα σκουπίδια.

Ο ίδιος παραχωρώντας συνέντευξη στη Wall Street Journal δήλωσε πως με τον τρόπο αυτό στόχος του είναι να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής στην πόλη του και να απαλλάξει τους πολίτες από τις κακιές συνήθειες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η τάση των ανθρώπων να προβαίνουν σε κοινωνικό σχολιασμό αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες όταν μαζεύονται κάτω από τα δέντρα για να προστατευτούν από τον καυτό ήλιο με πιο προσφιλή θέματα την απιστία ή τα χρέη του καθενός.

Η εφαρμογή του μέτρου ξεκίνησε το 2017 σε μια μόνο γειτονιά της πόλης με τους ντόπιους να δηλώνουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένας να παραβαίνει το νόμο περισσότερο από μια φορά.

(Με πληροφορίες από The Sun)

Δημοφιλή