ΔΙΕΘΝΕΣ
06/07/2018 17:35 EEST

Ο Έλον Μασκ προσφέρει κόσμο και μια κατασκευή με υποβρύχια σήραγγα για να σωθούν τα παιδιά στην σπηλιά της Ταϊλάνδης

Joshua Lott via Getty Images

Ο Έλον Μασκ και η Space X προσφέρονται οικειοθελώς να συνδράμουν στις προσπάθειες απεγκλωβισμού των 12 αγοριών και του προπονητή τους από το σπήλαιο στο οποίο έχουν παγιδευθεί βορειοδυτικά της Ταϊλάνδης.

Τα παιδιά είναι παγιδευμένα επί 13 ημέρες και οι διαδικασίες απεγκλωβισμού επισπεύδονται μετά την επανεκκίνηση των βροχών και τον τραγικό θάνατο ενός δύτη.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο ιδρυτής της Tesla Motors ανέλυσε το σχέδιο που προτείνει για τον απεγκλωβισμό των παιδιών.

Προτείνει την Boring Company, η οποία ”είναι πολύ καλή στο να διανοίγει τρύπες”, ενώ σαν εναλλακτικό πλάνο πρότεινε την τοποθέτηση εντός του σπηλαίου ενός τεράστιου νάιλον σωλήνα, ο οποίος θα γεμίσει στη συνέχεια με αέρα δημιουργώντας μία υποβρύχια σήραγγα.

″Σε μια τρύπα που θα διανοιχτεί θα εισχωρήσει ένας νάιλον εκτατός σωλήνας, τον οποίο θα φουσκώσουμε όπως ένα παιδικό κάστρο για να δημιουργήσουμε ένα υποβρύχιο τούνελ. Μέσα από το τούνελ αυτό θα μπορέσουν να περάσουν και να βγουν στην επιφάνεια οι εγκλωβισθέντες”, εξήγησε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος Μασκ.

Soe Zeya Tun / Reuters

Η Boring Company μιλώντας στο BBC επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στη διαδικασία διάνοιξης, αν εγκριθεί το πλάνο αυτό τελικά.

Εκπρόσωπος της The Boring Company, δήλωσε: «Μιλάμε με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και στέλνουμε ανθρώπους της SpaceX / Boring Company από τις Η.Π.Α. στην Ταϊλάνδη για να προσφέρουμε υποστήριξη στο έδαφος. Μόλις το κλιμάκιο φτάσει στο σημείο και επιβεβαιώσουμε τι ακριβώς θα είναι χρήσιμο να στείλουμε ή να κάνουμε, θα το κάνουμε άμεσα», ανέφερε.

Πηγές: News247,  BBC